DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Az igazi szabadság - Miért érdemes négy keréken nyaralni?

Elkezdődött a nyár és ezzel együtt a jól megérdemelt pihenésnek is eljött az ideje. Egy nyaralás megtervezésénél a két fő kérdés, hogy hova menjünk és mivel. Az autós nyaralásokat tudjuk a legjobban az igényeink szerint alakítani, és az sem jelenthet gondot, ha nem rendelkezünk saját gépjárművel, mert néhány kattintással le tudjuk foglalni a nyaralásukhoz a legideálisabb autót.

A legtöbben nyugodt nyaralásra vágyunk, amikor nincsenek kötelezettségek és nem kell időpontokhoz igazodni.  Örömteli, kedvünkhöz igazítható szabadságot, az autós nyaralás biztosíthat számunkra, ami még sok esetben a pénztárcánkra is kedvezően hathat. A Europcar autókölcsönző összegyűjtötte, hogy milyen előnyei vannak az autós nyaralásnak:

Ausosnyaralas_1



- Szabadon és kedvünk szerint mozoghatunk: Autós nyaralásnál nem kell igazodni menetrendhez, időpontokhoz és az ismeretlen utastársakhoz. Saját magunk határozzuk meg az indulást, a pihenőket és spontán úti célokat is kitűzhetünk.

- Spórolhatunk a szálláson: A városközponttól távolabb eső szállások - legyen az hotel, hostel vagy kemping - kedvezőbb áron elérhetőek, mint a központban lévők.

- Még több érdekes helyet fedezhetsz fel: A legjobb helyekre legtöbbször véletlenül bukkan a jó turista. Autós nyaralásokon fel lehet fedezni a környéket, és a kalandozásnak csak az autóban lévő üzemanyag mennyisége szab határt.

- Több dolgot tudsz magaddal vinni. Nincsen súly- és méret korlát, még akár a kerékpárokat is magunkkal tudjuk vinni.

- Kombináljuk az utazási eszközöket: A legtöbb európai városban igen költséges a tömegközlekedés. Ha repülővel utazunk és többen vagyunk, sokszor jobban megéri autót bérelni és megosztani az autóbérlés költségeit.

- Kevesebbet költhetünk ételre: Nyaraláson a gasztronómiai finomságokra szoktunk a legtöbbet költeni. Autós nyaralásnál sokat spórolhatunk az étkezéseken úgy, hogy az éttermek helyett bevásárolunk a helyi boltban. Mivel velünk van az autó, cipekednünk sem kell.

Ausosnyaralas_2

Amire figyeljünk indulás előtt

A nyugodt autózás érdekében célszerű szem előtt tartani az alábbi dolgokat:

- Célszerű indulás előtt megnézni, hogy milyen autópálya és útdíjak vannak a kiválasztott útvonalon és milyen sebességkorlátozások vannak érvényben az adott országban.

- Jó ha van nálunk térkép vagy GPS, hogy nagyobb kerülők nélkül célba érjünk.

- Fontos, hogy megbízható autóval induljunk el az utazásra, hogy a várva várt nyaralás ne végződjön rémálomként.

- Hosszabb útnál törekedjünk a biztonságos vezetésre, ezért legalább két sofőr legyen.

- Amennyiben nem vagyunk teljesen meggyőződve autónk megbízhatóságáról, vagy nem akarjuk plusz kilométerekkel gyarapítani járművünket, akkor célszerű autót bérelni.

„Az autós nyaralások egyik legnagyobb előnye, hogy nem függünk senkitől, csak a gépjárművünktől. Legyen szó belföldi vagy külföldi útról, minden esetben érdemes egy megbízható autóval elindulni. Ezért szoktuk nyaraláshoz is az autókölcsönzést javasolni ügyfeleinknek, akár egy rövidebb időszakra is. A bérlési díjunk magába foglalja a magyarországi autópálya díjakat és ezen felül, ha valami véletlen folytán lerobban az egyik autónk, akkor egy csereautót biztosítunk, amivel folytatni lehet az utazást”- nyilatkozta Mag. Szabó Atilla, a Europcar ügyvezető igazgatója. A Europcar az idei nyári szezonra 1100 autóból álló flottával készül, a járművek kevés kilométert futottak, megbízhatóak és kiváló állapotban vannak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: