Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda
Autó

Megújul a Toyota legnépszerűbb modellje

Elegánsabb megjelenés, tudásban kiemelkedő biztonsági csomag az új Corollában - a több mint 150 országban forgalmazott Corolla a Toyota globális eladásainak közel 20 százalékát teszi ki.

A megújult Corolla új, előremutató formatervvel büszkélkedhet. Az autó elejét teljesen átdolgozták; az új kialakítás kihangsúlyozza a jármű szélesebb kiállását és elegáns megjelenését. A Toyota Under Priority és Keen Look formavilág visszatükrőződik a kisebb felső hűtőrácson, az ezt két oldalról övező LED-es fényszórókon, és a LED-es fényvezető elemeken. Az első lökhárító is megújult, az ebbe integrált, alsó légbeömlő nyílás méretét megnövelték.

Az ajtókilincsek új krómozása kihangsúlyozza az autó teljes hosszában végigfutó karakteres övvonalat. Az ügyfelek új rajzolatú 16 és 17 colos, könnyűfém keréktárcsák közül választhatnak. A hátsó rész még egyedibb lett: újak a LED-es zárófények, valamint az autó szélességét kihangsúlyozó krómdíszítés. Az új Corolla összesen kilencféle színben rendelhető, ebből három árnyalat (Platina Bronz, Burgundi vörös és  Csokoládébarna) vadonatúj.

toyota_corolla

Az új Corollában széria a Toyota Safety Sense rendszer, amelynek a szélvédő tetején elhelyezett, kompakt központi egysége kamerát és lézeres érzékelőket is tartalmaz. A rendszer ezek segítségével képes a legkülönfélébb forgalmi helyzetekben megelőzni a baleseteket vagy enyhíteni azok hatását. A Toyota Safety Sense olyan elemekből áll, mint az ütközés előtti biztonsági rendszer (PCS), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA), a jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA), valamint az automatikus távolsági világítás (AHB). A rendszer csökkenti a baleset kockázatát, így az új Corolla tulajdonosai alacsonyabb biztosítási költségeknek vagy kedvezőbb biztosítási besorolásnak örvendhetnek. 

Az új Corolla idén nyártól lesz elérhető az európai piacokon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?