Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
Autó

Európának is bemutatkozik a Suzuki Baleno

A modell indiai sikerét követően a Suzuki a Genfi Autószalonon az európai közönségnek is bemutatja új modelljét, a Balenót.

Az autó műszaki újdonságai – az új generációs platform, a BOOSTERJET motor és az SHVS enyhe hibridhajtás – a jobb üzemanyag-hatékonyságot szolgálják. A Baleno Indiában készül, az európai forgalmazás áprilisban indul.

A Suzuki az elmúlt évtizedekben a kompakt szegmens specialistájaként szerzett hírnevet. A Suzulight 1950-es években történt bevezetése óta a márka egy sor jelentős modellt alkotott – ezek mindegyikét úgy tervezték, hogy a lehető legteljesebb mértékben megfeleljen az adott kor követelményeinek.

Baleno_Exterior_01_k

Hogy a vállalat fenntartható fejlődése a következő száz évében még a mostaninál is erősebb alapokon nyugodjon, a társaság „SUZUKI NEXT 100” névvel középtávú gazdasági tervet dolgozott ki. A terv a Suzuki mindenkori alapelvét, a „középpontban a vásárló” szellemiségét megtartva a minőségre, az eredeti termékek létrehozására, a technológiai fejlődőképesség és a termelékenység javítására – összességében a gyártás fejlesztésére helyezi a hangsúlyt.

Ami az egyes szegmenseket illeti, az elkövetkezendő években a legdinamikusabban fejlődő kategória a kisméretű SUV modelleké lesz, ezt követi a közepes méretű SUV, a B és az A szegmens. A Suzuki modellpalettája kiválóan illeszkedik ezekhez a bővülő szegmensekhez.

Baleno_Interior_01_k

A 2020-ig világszerte bevezetendő húsz Suzuki modell egyike az új csapott hátú Baleno. Az új modell 2016 áprilisától lesz kapható az európai kereskedésekben.

Az új Baleno

A Baleno megalkotásával a Suzuki a kompakt autó fogalmának legmagasabb szintre emelését. tűzte ki célul. Mindehhez világstratégiai sikermodellje, a Swift fejlesztése során szerzett tudására támaszkodhatott. A kompakt autók építésében szerzett több mint hatvan évnyi tapasztalat birtokában, egy új korszak nyitányaként született meg a Baleno.

A Balenóval a Suzuki célja az ideális csapott hátú autó megalkotása volt. A modellben sikerült megteremteni az elegancia, a kifinomult és érett megjelenés, a stílus, valamint a tágasság és a kitűnő vezetési élmény harmonikus egységét.

Az „áramló dizájn” témájára épülő formatervével, kompakt karosszériájával, tágas utasterével és hatékony hajtásláncával az új generációs platformra épült Balenóban egyszerre testesül meg a stílus, a praktikum, a kellemes vezetési élmény és az üzemanyag-hatékonyság. A Baleno harmonikus egyterű autó – kompromisszumok nélkül.

Baleno_Exterior_03_k

A Baleno piaci világpremierje 2015 októberében volt Indiában, ahol a Suzuki piacvezető. A modell rendkívül népszerű lett azoknak a vásárlóknak a körében, akik korszerű technológiai megoldásokat felvonultató prémium egyterűt keresnek. Az eladások száma 2016 januárjára elérte a 31 ezer darabot, és a gyártónak jelenleg is rengeteg megrendelést kell teljesítenie.

Az új globális csapott hátú modellt a Maruti Suzuki gyártja Indiában, a Suzuki egyik legkorszerűbb, világmodelleket előállító gyártóbázisán. A Balenót több mint száz országban, számos régióban fogják árulni, köztük Japánban és Európában.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?