DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Bővítés az Audinál - 104 millió eurós beruházás Győrben

A győri Audi gyár nem csupán az anyacég, de Magyarország szempontjából is jelentős. Nem csupán, mint állami bevételi forrás, hanem az ott dolgozók foglakoztatása és a beszállító háttéripar szempontjából.

Az elmúlt évek folyamatos fejlesztései és a cég bővítései az észak-nyugati térség – sőt hazánk - egyik húzóágazatává tették az autóipart. A személyautókon kívül az elkészített motorok száma is egyre több lett, hiszen csak a tavalyi esztendőben 2 millió motort gyártottak Győrben. Az év végre ez az érték is meg fog dőlni, mert várhatóan újabb rekordot ünnepelhetnek.

audi_gyor



Ezért is volt fontos Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentése, hogy a szerződés aláírását követően a győri Audi gyárban 104 millió eurós – azaz 32 milliárd forintos - beruházást indít el az anyacég, amiből 19 millió eurónak megfelelő összeget – közel 6 milliárd forintot - a magyar állam finanszíroz. A beruházás magyarországi támogatásának a legfőbb oka természetesen az, hogy ennek köszönhetően 380 új munkahely jön létre, emellett lehetővé válik, hogy minden eddiginél környezetkímélőbb motorok kerülhetnek le a gyártósorokról. A Volkswagen csoport jelenlegi gondjai ellenére tehát a hazai motortermelés bővül, ami hosszú távra biztos együttműködést jelent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: