DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Családi banzai – Toyota CH-R Concept

A Tokiói Autószalon a japán autógyárak számára az a rendezvény, ahol megmutathatják a nagyérdeműnek, mi mindent tudnak az autógyártásról.

A meglepő formák mellett azért látni, ha a technikáról van szó, azért a japánok az élen masíroznak. A Toyota ezúttal több újdonsággal is megjelent, melyek többsége a hatékonyságot és a környezetbarát autózást támogatja.

toyota_c-hr_concept_006



A TNGA platformra épített, ötajtós C-HR Concept formájával meglepően új irányvonalat képvisel, hiszen a részleteit úgy alakították ki, hogy a síklapú felületek a gyémántot idézze. Ebben kiemelt szerep jut az első légbeömlőknek, amelyek a kedvezőbb légellenállás mellett a hatékonyabb hűtést és a gyalogosok védelmét is elősegítse.

toyota_c-hr_concept_005

A hajtásláncot a Priushoz hasonlóan alakították ki, a 40 százalékot meghaladó termikus hatásfok ebben az autóban is jól mutat, amit az akkumulátorok és a villanymotor súlyának csökkentésével egészítettek ki. Az eredmény egy dinamikus, mégis meglepően takarékos családi ötajtós lett, melynek hossza 4350, szélessége 1850, magassága 1500 milliméter lesz.

toyota_c-hr_concept_007

A Prius-hoz hasonlóan hibrid technikával felszerelt ötajtós autó - ha minden igaz, sorozatgyártásba is kerül, és a végleges változat jövőre Genfben mutatkozik majd be. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: