DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hétvégi változat - Skoda Fabia ScoutLine

A szabadidő autókkal egy időben szinte minden gyártó elkezdte a kombi modellek átalakítását, hogy némi terepjárós hangulattal ötvözve keltse fel a békésebb családapák érdeklődését.

A Skoda a rövidesen a szalonokban is megjelenő ScoutLine kiadásokat azoknak szánja majd, akik éppen ezt a keverék stílust kedvelik.

skoda fabia combi ScoutLine_01



A Fabia aktuális változata így határozottabb arcot kapott, pedig a szériához képest az eltérést csupán a sárvédő ívekre, a küszöbökre és a lökhárítók aljára került fényezetlen műanyag burkolat jelenti. Az első lökhárító aljára egy vékony ezüstszínű peremet illesztettek került, hogy a terepjáró arculat - ha csak egy kicsit, de megjelenhessen az autón. A gyári felnik helyét új 16-17 colos kiadások vették át, alacsony profilú abroncsokkal, ezért sem a hasmagasság, sem a terepjáró képesség nem javult az alap Fabia kombihoz képest.

skoda fabia combi ScoutLine_02

A motorválaszték 75, 90 és 110 lóerős 1 és 1,2 literes benzines, illetve 75, 90 és 105 lóerős 1,4 TDI motorokból áll. A hajtáslánc is változatlan. A motorokhoz csak elsőkerék-meghajtás kapható, és maradtak a meglevő sebességváltók is, így ha a technika nem is, de a látvány izgalmasabb lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: