DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Eszement vasdarab - Nissan Patrol Nismo

A brutális teljesítményű terepjárókra a legnagyobb igény az amerikai piacon van, ahol a széria változatok mellett a tuning kiadások egész széles tárháza is elérhető.

Közlekedni velük a mindennapok során azért nem józan gondolat, hiszen sem terepre, sem pedig országútra nem túl jók, de egy városi parkolás is könnyedén rombolássá fajulhat. A divat viszont - mint tudjuk - nem józanészen alapuló tevékenység, erre elég sok példát hozhatunk hosszas gondolkodás nélkül.

nissan patrol nismo_01



A német csodamasinák után a Japánok is meg akarták mutatni, mit is tudnak kihozni egy akkora vasdarabból, mint a Patrol hazai változata. A klasszikus műszaki részletekkel rendelkező tereprombolót kissé leültették, így sokkal erősebb és még tekintélyt parancsolóbb lett. Persze éppen ez az, ami miatt nem sokan próbálnák ki az aszfaltot elhagyva. A 22 colos felnik, a sportgumik, a Bilstein rugóstagok, a feszesebb rugók és a direktebb kormánymű áttételezés már igazi asztfaltbetyárt szabnak belőle, így legalább fürgébben teljesítheti a szlalom köröket is.

nissan patrol nismo_02

Az utastérben finom bőrrel húzták be a sportüléseket és a műszerfalat is, emellett a műszerórák is látványosabb megjelenésűek lettek. A motorháztető alatt az Európában nem forgalmazott 5,6 literes V8-as lapul, amit a vezérlés áthangolásával és a dallamosabb sportkipufogóval 428 lóerősre emeltek, kedvezőbb nyomatékgörbével. A sportosabb gépezet bemutatóját stílszerűen Dubai-ban tartják, ahol az üzemanyag sem probléma…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: