DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Hatósági marconák a Volkswagennél – kutat a rendőrség is

A Volkswagen botrány tovább gyűrűzik, és a hatósági eljárás is kezd egyre markánsabbá válni. A braunschweigi rendőrség közel 50 fős csapata kutatta át a Volkswagen irodáit, és több munkatárs lakását, hogy kiszűrhessék, kik lehetnek érintettek az ügyben.

A gyár természetesen mindenben igyekezett segíteni a rendőrségi munkát, így az adott időszakra vonatkozó dokumentumokat át is adták a nyomozóknak, hogy kiértékelhessék a bennük levő adatokat. Mivel a Wolfsburgban levő központ a teljes cégcsoport iratanyagát is gondozza, így a rendőrségi munka – már csak a papírmennyiség miatt is – hosszú időt vesz igénybe. Mindez alatt VW Group of America korábbi elnök-vezérigazgatója is vallomást tett, hogy a 2014 tavasza óta folyó eseményekről tudomása volt, ami nem csupán bizonyítéka a dízel emissziós gondoknak, de új információkkal szűkíti a nyomozási irányvonalat.

volkswagen braunschweig



A Volkswagen belső vizsgálat eljárása is elindult, hiszen a gyártónak kiemelt érdeke, hogy kiszűrhessék az ügyben érintett kollégákat, megállapíthassák a felelősségüket. Hans Dieter Pötsch beszédében elmondta azt is, hogy eddig több mint tíz érintett vezetőnek függesztették felé a munkaviszonyát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: