DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

A Toyota sikere - Negyedjére is az legértékesebb ipari márka

A Best Global Brands jelentés azt vizsgálja, hogyan lehetnek sikeresek a különböző márkák napjaink szélsőségesen fragmentált világában. Napjainkban ugyanis a vállalkozásoknak és márkáknak hatalmas sebességgel kell haladniuk.

Az idei Top 100-as listán több olyan márka is szerepel, amelyek szinte ösztönösen tudnak azonosulni a fogyasztók igényeivel. Az idei rangsorban a technológiai és autóipari márkák uralták a mezőnyt: a 100 legértékesebb márka közül 28 erről a két területről került ki. A 28 márkanévből a Toyota volt az, amelyik immár negyedszer kerül be a világ tíz legértékesebb márkája közé. Az Interbrand által kiadott Best Global Brands adatai szerint a Toyota márkaértéke 16 százalékkal emelkedett, így a vállalat továbbra is biztosan vezeti az autóipari résztvevők rangsorát, mindemellett a tavalyi év után idén is a legjobb tíz között végzett az összesítésben.

toyota-brand



A Toyota jelenlegi márkaértéke 49,05 milliárd dollár, ami kiemelkedő érték a gyáróriások között is. A Toyota vezetése egyébként úgy véli, nem létezhet olyan technológia, amely képes egymagában kielégíteni ennyi eltérő elvárást. Ezért arra törekednek, hogy különféle mobilitási szolgáltatásokat biztosítsanak ügyfeleik számára, amelyek képesek kielégíteni a különböző időszakokban eltérő elvárásait. Mint azt ki is hangsúlyozták, a városi közlekedésre az elektromos meghajtású, míg a mindennapos használatra a hybrid (amelyet az első Prius 1997-es bevezetésével a Toyota maga teremtett meg) és a hálózatról tölthető plug-in hybrid technológiát tartják a legjobb megoldásnak. A hidrogén üzemű üzemanyagcellás gépjárműveket pedig a hosszú távú közlekedési igények kielégítésére fejlesztik, finomítják tovább. Annak érdekében, hogy mindez valóra válhasson, a Toyota az idén 5680 darab, az üzemanyagcellás technológiához kapcsolódó szabadalmat szabadított fel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: