DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Veszélyes divatautók? - Aggódó Francák

A különböző járműkategóriák összeolvasztásából létrejövő divatautók – őszintén bevallva – inkább szólnak a divatról, mint a józanészről. A funkciók összevonásában van ráció, mert egy autóban a tulajdonos több kategória előnyeit egyesítheti, de a hátrányokról azért keveset hallani.

Elegendő a terepjáró és a sportkupék stílusát ötvöző gépekre gondolni, melyeket leginkább a hiúbb vásárlóknak, mintsem a mindent mérlegelendőknek készítenek. Frederic Duvernier, a Citroën külső formatervezési vezetője kifejezetten veszélyesnek nevezte egy interjú során ezeket az autókat, hiszen a kupészerűen lejtő far, az erősen emelkedő övvonal és a szélesített kerékjáratok miatt hátrafele szinte alig lehet kilátni.

 



Mercedes-GLE-Coupe-4A magas orrész szűk navigációnál is zavaró, ezek együttesen pedig jelentős holtteret hoznak létre. A holttér figyelő rendszerek ugyan lecsökkentik a kockázatok mértékét, de meg nem szüntetik. Elegendő csupán a szűk parkolókra, vagy a kínos tolatási ceremóniákra gondolni. A divat persze egy állandóan változó dolog, ami azért vegyülhet egy kis józansággal is – akár a közeljövőben…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: