DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

A Skoda tájékoztatja ügyfeleit a dízel motorokkal kapcsolatban

A Skoda tájékoztatást nyújt a Volkswagen Csoporttól származó dízel motorok károsanyag-kibocsátásának ügyében. A Skoda gépjárművek tulajdonosai ellenőrizhetik a www.skoda.hu weboldalon, hogy autójuk érintett-e.

További kérdések esetén felvehetik a kapcsolatot a Skoda Ügyfélszolgálattal, vagy a hivatalos márkakereskedésükkel.

tdi-engine



Ez az ügy kizárólag az EA 189 számú dízel motorral felszerelt Skoda modelleket érinti, nincs hatással a vezetési teljesítményre és az autók a megszokott módon használhatóak a továbbiakban is. Az Európai Unióban értékesített valamennyi új Skoda gépjármű az EU6 szerinti motorral szerelt, és megfelel a jogi valamint a környezetvédelmi előírásoknak.

Világszerte hozzávetőlegesen 1,2 millió Skoda modell érintett a károsanyag-kibocsátási értékek ügyében. Ebbe a körbe az EA 189 típusú (három- és négyhengeres, 1.2, 1.6 és 2.0 liter hengerűrtartalmú) dízelmotorok tartoznak bele. Ezeket a Skoda már nem használja Európában. Az EA 189 erőforrás a következő modellekbe, az alábbi gyártási időszakokban került beszerelésre: Fabia II (gyártva 2009. és 2014. között), Roomster (gyártva 2009. és 2015. között), Rapid (gyártva 2011. és 2015. között), Yeti (gyártva 2009. és 2015. között), Octavia II (gyártva 2009. és 2013. között), Superb II (gyártva 2009. és 2015. között).

Az ügyfelek online tudják ellenőrizni, hogy autójuk érintett-e, továbbá felvehetik a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal vagy hivatalos Skoda márkakereskedésükkel. A Skoda tulajdonosok a www.skoda.huoldal  kereső felületén megadják autójuk alvázszámát. Érintettség esetén, megkérik őket, hogy lépjenek kapcsolatba hivatalos márkakereskedésükkel, vagy a Skoda Ügyfélszolgálattal.

 

Továbbra is érvényes: Az érintett járművek vezethetőségére és teljesítményére ez az ügy nincs hatással. Az autók használhatóak a szükséges beavatkozás elvégzését megelőzően is. Sem az Európában EU6-os motorral értékesített új járművek, sem a nem EA 189 típusú dízel motorokkal szerelt gépkocsik nem érintettek ebben az ügyben.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: