DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Új nemzedék: Nyerő négyes az Auditól

Az Audi A4 és az A4 Avant új nemzedéke a technológia és esztétikum izgalmas ötvözete. A márka legnépszerűbb modellcsaládjának összes technikai megoldását továbbfejlesztették, új mércét állít kategóriájában. A fejlesztői munka során igen nagy hangsúlyt fektettek a szén-dioxid-kibocsátás mérséklésére. Az összes technológiai fejlesztés középpontjában a menetellenállások (légellenállás, súrlódások, gördülő ellenállások) csökkentése állt.

Igen jó példa erre az aerodinamika: Az A4 Sedan rendelkezik kategóriájában a legkiválóbb légellenállási tényezővel, 0,23-as értékkel. Az új modellek szén-dioxid-kibocsátása is figyelemreméltóan alacsony, kilométerenként mindössze 95 gramm az A4 Sedan 2.0 TDI ultra esetében, amelynek teljesítménye 110 kW (150 LE). Az A4 Avant 2.0 TDI ultra 99 gramm CO2-t bocsát ki kilométerenként.

a4_lib_ext_09_n_resize



A 2.0 TFSI a maga 140 kW (190 LE) teljesítményével 109 g/km értéket ér el az A4 Sedan ultra karosszériájában és 114 g/km-t az A4 Avant ultra esetében. A két legerősebb motor két hathengeres TDI egység, egészen akár 200 kW (272 LE) teljesítményig. A vezetői segédrendszerek és az infotainment rendszerek egyaránt luxusszínvonalúak. A négyhengeres TFSI motorok új generációja az újonnan fejlesztett égési folyamatokkal szintén mércét a négyhengeres benzinmotorok üzemanyag-fogyasztásának, károsanyag-kibocsátásának és teljesítményének területén. Az A4 Sedan és az A4 Avant megjelenése a márkakereskedésekben idén ősszel várható.

a4_lib_int_02-1_resize

4,73 méteres hosszával és 2,82 méteres tengelytávjával az új Audi A4 és A4 Avant magabiztosan fekszik az úton. Az autó elején és hátulján futó vízszintes vonal a jármű szélességét hangsúlyozza. Az összefutó élekkel kialakított áramvonalas karosszéria a márka sportos eleganciáját jelzi. Az új „Singleframe” hűtőrács széles és alacsony, az extrafelszerelésként választható LED- és mátrix-LED technikájú fényszórók (dinamikus irányjelzővel együtt) pedig a modell vizuális márkavédjegyei.

a4_lig_ext_01_resize

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: