DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

HTCC Mid Ohio! Avagy a meglepetés!

Az időmérőn a 2013-as Suzuki bajnok, Nagy Dániel futotta a legjobb időt. A többszörös bajnok és jelenleg is listavezető Báldi Gergő a második helyet tudta megszerezni.

kép 1_1



Az első futamon a rajtot Varga Péter kapta el a legjobban köszönhetően a hátsókerék hajtású BMW-nek. A második helyre rajtolt be Péter, előtte csak Báldi Gergő volt, aki szintén BMW-vel állva hagyta az első kerekes Nagy Danit. Dani körökön keresztül támadta Pétert, akin nem sikerült fogást találni. A 9. körben azonban egy féktávon elment a BMW hátulja és Péter a kavicságyba kötött ki. Dani átvette a második helyet, míg harmadik helyre a Formula.hu csapat tagja, Molnár Dániel került. Báldi ekkor már egy akkora előnyt épített ki, amit csak be kell osztani a végéig. Dani, mármint a Molnár kergetni kezdte Nagy Danit, de nem sikerült megfelelő előzési pozícióba kerülni. Báldi Gergő tovább növelte előnyét a bajnokságban és már csak egy karnyújtásnyira van a bajnoki cím. Nagy Dani megszerezte első VSR-es dobogóját, méghozzá rögtön egy második helyet. A dízeles Molnár a harmadik lett. A TC kategóriában hatalmas felzárkózásba kezdő Nagy László nyerte meg a futamot.

kép 3_1

A második futamra megfordult az első futamon beért első nyolc helyezett. Így Gergő a 8. helyről várhatta a futamot. Az élről a RaceCenter pilótája, Toldi Balázs rajtolhatott, míg mellőle Kun Ákos a benzines Seattal. A második kanyarba Varga Péter és Kun balesetbe keveredett, amivel értékes pozíciókat vesztettek. Toldi megtartotta első helyét és megpróbált elszakadni követőitől. Nagy Dani a hetedik helyről egészen a harmadik helyre jött fel és három kör után már a második helyen haladt. További három kör kellett, ahhoz hogy átvegye a vezetést. Báldi hasonló előre jövetelt produkált csak mindent 1-2 körrel később tett meg. Ez pont elég volt ahhoz, hogy mire feljöjjön Dani mögé a második helyre, Dani már egy szép előnnyel vezesse a futamot. Ide-oda adták a tizedeket egymásnak egészen addig, amíg Gergő nem hibázott. A Formula.hu dízellel felfegyverkezett Molnár mögé esett vissza így hárman és Dudás Bencével kiegészülve az utolsó körökben hárman harcoltak a dobogó legalsó fokáért. Végül nem változott a sorrend. Nagy Dániel megszerezte élete első VSR futamát, Toldi Balázs lett a második. Mögöttük a Dudás-Molnár-Báldi trió ért be. A legjobb TC kategóriás pilóta ismét Nagy László lett, aki egy Chevrolet Cruze-al harcol a gyengébb kategória bajnoki címéért. A TC éllovas, Mándity István harmadik lett.

A mezőny az államokban marad, hiszen a következő helyszín Laguna Seca lesz! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: