DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Az új MINI: a jelenkor kisautóinak Eredetije és „A jövő klasszikusa”

Egyediségében rejlő különleges vonzerejével az új MINI szinte mindenkit azonnal levesz a lábáról, miközben kiváló felszereltségének köszönhetően hosszútávon is elbűvöli tulajdonosait.

P90139131-the-new-mini-and-its-predecessors-11-2013-600px



Miként az Auto Bild Klassik szakmagazin olvasói szavazásán bebizonyosodott, a prémium kisautó legújabb generációja mindennel meg van áldva ahhoz, hogy örök klasszikussá váljon: a lap olvasói az új MINI-t választották meg „A jövő klasszikusának” a kis- és kompakt autók szegmensében. Ez vezetett ahhoz, hogy a brit modell friss generációja megkapja az „Arany Klasszikus Kormánykerék” díjat is.

Nagyon kevés autó mondhatja el magáról, hogy olyan egyedülálló tulajdonságokkal van felvértezve, amelyek egyértelműen megkülönböztetik őt az adott kategória többi résztvevőjétől, miközben már a „megszületését” követő korai szakaszban lehetősége van örök klasszikussá válni. Az új MINI-ben minden adott ehhez: a márka egyedülálló hagyományai iránti tisztelet, a prémium kisautó szegmens Eredetijeként elfoglalt aktuális státusz, valamint az iránymutató technológia. Az olyan, MINI által fémjelzett esszenciális alapelvek, mint az intelligens helykihasználás és a gokartos vezetési élményhez elengedhetetlen, agilis vezethetőségi tulajdonságok még 55 évvel az ős Mini debütálása után sem vesztettek semmit vonzerejükből. Az egyedi dizájn, az autentikus stílus és a jellegzetes vezetési élmény olyan időtlen minőségbeli jellemzők, amelyek soha nem szűnő varázst kölcsönöznek az új MINI-nek.

Az „Arany Klasszikus Kormánykerék” díjat immáron ötödik évben ítélték oda. A díj az Auto Bild Klassik autós szaklap olvasói szavazásának eredményein alapszik, amelyen a magazin olvasói számos kategóriában nevezik meg kedvenceiket, így többek között „Az év klasszikusa”, „Az év felfedezettje”, „Az év újjáépítése” és „A jövő klasszikusa” kategóriákban is. A díjazottak között így nem csupán az autótörténelem hőn áhított mérföldkövei, a látványosan restaurált járművek és az utókor számára lelkiismeretesen megőrzött egzotikus példányok szerepelnek, de olyan aktuális modellek is, amelyek sajátos varázsukkal és egyéniségükkel irányt mutatnak a jövő járműgenerációinak.

Az „Arany Klasszikus Kormánykerék” díj már a második elismerés, amivel az új MINI-t hasonló témában illették: néhány hónappal ezelőtt az etalon kisautó harmadik generációja megnyerte a Motor Klassik szakmagazin olvasói szavazását is. Akkor az új MINI szintén hasonló kategóriában győzött, elnyerve „A jövő klasszikusa” címet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: