DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Jövőre érkeznek a Ford Párizsban bemutatott új modelljei

A Párizsi Autószalonon a Ford bemutatja a vadonatúj S-MAX modellt amely még stílusosabb, modernebb, és még élvezetesebben vezethető, mint korábban, ám a Párizsi Autószalonon mutatkozik be első ízben a kívül-belül átformált C-MAX és Grand C-MAX is, amelyek még több gazdaságosabb működést, fejlett technológiákat és kifinomult kidolgozást kínálnak. Párizsban látható emellett a Ford európai SUV-kínálatának zászlóshajója, a vadonatúj Edge is, amely fejlett technológiával, kifinomult formavilággal és továbbfejlesztett menetdinamikával lép színre, és európai specifikációjú Mustang készen áll arra, hogy megjelenjen a kontinens márkakereskedéseiben, nem beszélve a nagyközönség által most először látható sportos Ford Focus ST és Focus ST dízelről.

Rengeteg újdonsággal készült Párizsra a Ford, amelyek ráadásul egytől egyik már jövőre megjelennek a haza Ford márkakereskedésekben. A vállakat friss kínálatának egyik főszereplőjeként a 2014-es Párizsi Autószalonon debütál a vadonatúj Ford S-MAX, a trendteremtő, hétüléses SAV stílusos és innovatív utódja.A Ford ugyancsak Párizsban állítja a nagyközönség elé az új C-MAX és Grand C-MAX modelleket is, amelyek jelentősen kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást, fejlettebb komfortot és még kifinomultabb megoldásokat kínálnak, és itt mutatkozik be az új Ford Mustang európai változata is, ami a modell 50 éves története során először jelenik meg az európai márkakereskedésekben.Európában most lesz első ízben látható a vadonatúj Edge szabadidő-autó; a hi-tech technológiájú és tágas modell jövőre lesz kapható a kontinensen a vállalat SUV-kínálatának új zászlóshajójaként.Az új Ford Focus ST is Párizsban áll először egy autókiállítás pódiumára. A minden eddiginél fürgébb és kifinomultabb Focus ST a modellsorozat történetében először lesz megrendelhető benzin- és dízelmotorral is.

 

"œMár alig várom, hogy új, izgalmas termékeink megjelenjenek a Ford Európa kínálatában." fogalmaz Stephen Odell, a Ford Európa, Közel-Kelet és Afrika ügyvezető alelnöke. "Az új S-MAX és C-MAX minden eddiginél határozottabb stílust kínál, a Mustang és az új Focus ST a teljesítmény új távlatait nyitja meg, az új Edge modell bevezetésével pedig mi rendelkezünk majd a legerősebb SUV-kínálattal az európai piacon."

 

  



Különleges vonzerő: a vadonatúj S-MAX

A vadonatúj S-MAX stílust, vezetési élményt és modern technológiákat kínál, ám mindez nem megy a térkínálat, a praktikum és az üzemanyag-fogyasztás rovására.A jövőre már Európa-szerte kapható S-MAX-ban debütál a Ford Adaptív Kormányzása, ami a vezető kormánymozdulata és az első kerekek elmozdulása közti arány folyamatos változtatásával optimalizálja a kormányreakciót.A Ford új integral link rendszerű hátsó futóművének kisebb tömegű alumínium alkatrészei jobb dinamikus teljesítményt biztosítanak, és jelentősen javítják a gördülési kényelmet.A kínálatban új, jó gázreakciójú és finom járású motorok is megjelennek, köztükaz új, 160 lóerős, 1,5 literes és 240 lóerős, 2,0 literes EcoBoost. A dízelmotorok COâ‚‚-kibocsátása várhatóan hét százalékkal csökken, ami a 120 lóerős, 2,0 literes TDCi erőforrásra ugyanúgy igaz, mint a tökéletesített, 150 és 180 lóerős változatban megrendelhető 2,0 literes TDCi blokkra. Az új modell most először szerelhető fel a Ford Intelligens összkerékhajtásával.

Az S-MAX lesz a világ első Fordja, amelyhez megrendelhető a Ford Dinamikus LED Fényszórója a Vakításmentes Távfény funkcióval; ez a megoldás mindig maximális fényerőt biztosít, ám nem zavarja a forgalom többi résztvevőjét. A Ford fejlett Ütközés Előtti Asszisztens technológiája még autópálya-tempó mellett is hatásosan mérsékli az ütközések súlyosságát.A karcsú és sportos külső formavilághoz kifinomult, dinamikus stílusú utastér társul a szegmens első Ford MultikontúrÜléseivel. A vadonatúj S-MAX kabinjában 32 különféle üléskombináció alakítható ki, s az autó a szegmensben elsőként kínál Easy-Fold ülésrendszert a második és a harmadik üléssorokban.

 

 

Stílus és takarékos működés: C-MAX

A vállalat új C-MAX modelljének érzelmeket ébresztő, karcsú formavilágát a Ford új, látványos orrkialakítása, keskenyebb és mutatósabb fényszórók, valamint szögletes, nyújtott alakú ködfényszórók teszik még karakteresebbé.A gyönyörű kidolgozású utastérben látványosan kevesebb kapcsoló és gomb található. Az új, selyemfényű fekete kárpitozás és a krómdíszek letisztultabb, modernebb hangulatot teremtenek. Az új középső tárolókonzol csúsztatható, kartámaszként is funkcionáló fedele alatt tágasabb rekesz várja a különféle holmikat, s a kibillenő kesztyűtartóban könnyebben elérhetők az apróbb tárgyak.Mindemellett az autó új, fejlett technológiákat vezet be szegmensében; jó példa erre a kézhasználat nélkül nyitható csomagtérajtó, vagy éppen a Ford SYNC 2 rendszere. A vastagabb oldalüvegezésnek és hatásosabb szigeteléseknek köszönhetően csökkent a zaj, a vibráció és a nyersesség, s a motortér nagyobb hangelnyelő képességű anyagai jelentősen mérséklik a motorzajt.

A modellcsalád motorválasztékában először jelenik meg az új 1,5 literes EcoBoost benzines erőforrás, és a várhatóan 99 g/km* COâ‚‚-kibocsátású, 105 lóerős, 1,5 literes ECOnetic dízel változat.

 

 

Legenda Európának: Ford Mustang

A Ford Mustang világszínvonalú teljesítményt és kidolgozást kínál, hűen idézve meg a klasszikusnak számító Mustang-dizájnelemeket, vagyis a karcsú profilt, a háromdimenziós hatású, hármas oszlopot formázó hátsó lámpatestet, vagy a legendás modell jellegzetes, cápaharapást idéző orrkiképzését. Az európai specifikációjú változat átalakított hátsó világítással, új külső visszapillantó tükrökkel és orrkialakítással készül. A Mustang új első és hátsó felfüggesztést kapott, s az autóeurópai változatához alapáron jár a Teljesítménynövelő Csomag. A lenyűgöző, 5,0 literes V8-as motor teljesítménye 418 lóerő, forgatónyomatéka pedig 524 Nm, míg a 2,3 literes EcoBoost blokk 314 lóerős teljesítménye mellé 434 Nm nyomaték társul.

 

 

Felsőbb osztályba lép: Ford Edge

A modern technológiákat felvonultató, vadonatúj Ford Edge modell egészíti majd ki európai SUV-kínálatát, amelyben már megtalálható az új, közepes méretű Kuga és a vadonatúj, kisméretű EcoSport.Az S-MAX modellhez hasonlóan az Edge kínálatában is megjelenik a Ford Adaptív Kormányzása, és az Aktív Zajkioltás, s az európai vásárlók a Ford 2,0 literes Duratorq TDCi dízelmotorjának két változata közül választhatnak. A hatfokozatú manuális váltóval összekapcsolt 180 lóerős, 400 Nm forgatónyomatékú kivitel COâ‚‚-kibocsátása várhatóan 149 g/km lesz, míg a 210 lóerős blokk 450 Nm nyomatékot és 159 g/km COâ‚‚-kibocsátást kínál majd a hatfokozatú, váltófülekkel is kapcsolható PowerShift automatával.A karosszéria mozgásait mérséklő új technológiák, az áthangolt futómű és kormánymű, valamint a különleges gumiabroncsok még élvezetesebb, kiegyensúlyozottabb és kifinomultabb vezetési élmény nyújtó autóvá avatják az új Focus ST-t - a dízelmotoros változat pedig a Ford eddigi legkisebb fogyasztású és legalacsonyabb COâ‚‚-kibocsátású izomautója.

 

"œE kiváló, új autókkal indítjuk a 2015-ös esztendőt, ami reményeim szerint újra egy fontos év lesz a Ford Európa történetében." mondta el Odell. "œ2015 olyan év lesz, amikor a Ford Európa termékközpontú átalakulása újabb jelentős eredményeket hoz majd."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: