DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

DTM: Van der Linde nyert szombaton

Az Audi dél-afrikai pilótája a pole-pozícióból tudott nyerni, ezzel pedig idei harmadik győzelmét aratta a szériában. A dobogóra még a beugróként szereplő Luca Stolc és Philip Ellis fértek még fel.

A Nürburgringen versenyzik ezen a hétvégén a DTM mezőnye. Az idei negyedik versenyhétvége szombati időmérő edzésén Kelvin Van der Linde bizonyult a leggyorsabbnak, amivel idei harmadik rajtelsőségét szerezte és mint utóbb kiderült, a futamon is kiválóan teljesített. Az ABT Sportsline versenyzőjének eleinte nem volt könnyű dolga, hiszen már a rajtnál is szorongatta őt Philip Ellis és Marco Wittmann, de később is nehezebb pillanatokat élhetett át.

A rajt után nem sokkal ugyanis a pályára jött a biztonsági autó, ám az ezután következő újraindításnál is hasonló volt a helyzet. Bár Ellis jobban indult el és támadta a riválisát, Van der Linde az élen tudott maradni, innentől kezdve pedig folyamatosan tudta növelni az előnyét és nem engedte ki a győzelmet a kezéből. Akit mindenképpen ki kell emelni ebből a futamból az Luca Stolz, aki beugróként szerepel ezen a hétvégén, ám ennek ellenére kiválóan teljesített szombaton.

A Toksport Mercedes német versenyzője már a kvalifikáción is a legjobb ötben volt, a futam nagy részében pedig a harmadik helyen haladt, ám Ellis hibázott a vége felé, így átvette tőle a második helyet. Hatalmas dicséret illeti Mike Rockenfellert, aki mindössze a 16. helyről indulhatott, ám elég későre tette a kiállását, így egy elképesztően jó taktikával végül a negyedik helyig jött fel.



Az ötödik helyen Maximilian Götz zárt, megelőzve azt Wittmant, aki bár a harmadik helyről rajtolt, végül a hatodik lett, mögöttük Sheldon Van der Linde, Nico Müller, Daniel Juncadella és Arjun Maini zárták az első tízet. Fontos megjegyezni, hogy Maini az első pontjait szerezte a bajnokságban.

A tabellát így jelenleg a mai futamgyőztes Van der Linde vezeti, Götz a második, Liam Lawson pedig a harmadik helyen áll. Előbbinek 45, az új-zélandinak pedig 49 pont a hátránya, igaz neki ezúttal nem volt szerencséje, habár a legjobb 10 között volt, a Német Túraautó-bajnokságba visszatérő Marcus Winkelhock hibája miatt megpördült, így pedig a 13. helyen fejezte be a versenyt.

A folytatás vasárnap a második futam időmérő edzésével 10:15-től.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: