DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Túraautó

Célt ért a versenyt bojkottáló Hyundai

A németországi WTCR-forduló kihagyása után visszatér a Hyundai négy autója, miután a sorozat beadta a derekát, és enyhített a márkát súlyosan hátráltató teljesítménykiegyenlítésen.

Sikerült dűlőre jutnia a dél-koreai márkának és a WTCR vezetőségének, így a BRC Racinget erősítő Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini, valamint a Team Engstler színeiben versenyző Luca Engstler és Nicky Catsburg is ott lesz a most hétvégi szlovákiai fordulón – közölte Lantos András kollégánk az Eurosport.hosszabbitas.hu oldalon. A Hyundai a Túraautó-világkupa szezonnyitóján szembesült azzal, hogy a sorozat idei teljesítménykiegyenlítő-rendszere súlyosan visszaveti a tavalyi bajnokautó tempóját, aminek így az első tízbe jutás is komoly problémákat okoz. Erre reagálva a márka vezetői arra a drasztikus lépésre szánták el magukat, hogy a soron következő németországi fordulón nem indítják el a versenyzőiket.

mich-20201



Mint azt az Eurosport kiderítette, a bojkott célt ért. A tévécsatorna megkeresésére a Hyundai sajtófelelőse megerősítette: a gyártó négy autója ott lesz hétvégén a Szlovákiaringen, és ehhez az új BoP-nak is jelentős köze van. A WSC által kiadott, soron következő fordulóra érvényes táblázat a Hyundaira érvényes 97,5%-os motorerő-korlátozáson nem enyhített, viszont jelentős turbónyomás-emelést engedélyezett az i30 N TCR számára, így reményeik szerint sikerült megteremteni a kiegyensúlyozott küzdelem alapjait. 

Bár a szezon rövidsége és a mezőny kiegyenlítettsége miatt a címvédő Michelisz Norbert óriásit veszített a kihagyott versenyhétvégével, viszont a márka elérte azt, hogy méltósággal teljesíthesse a hátralévő négy fordulót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: