DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Korábbi bajnoka szerint unalmassá és szükségtelenné vált a DTM

Onnan érkezett kemény kritika a német központú túraautós szériára, ahonnan kevesen várták volna: Mattias Ekström a bajnokság élvezeti értékét és korábbi márkája, az Audi dominanciáját illette súlyos szavakkal.

2001-től egészen 2017-ig volt a DTM állandó tagja Mattias Ekström, aki kétszer is (2004 és 2007) megszerezte a bajnoki címet. A svéd versenyzett a kategória legjobb időszakaiban, ezzel szemben most, 2020-ban a DTM egyértelmű mélyponton van. Mindössze két gyártó, a BMW és az Audi érdekelt: előbbi alig rúg labdába a versenyeken, utóbbi viszont szezon végén távozik. A nagy kérdés, folytatódhat-e a DTM és milyen formában: jelenleg a GT3 alapú autók tűnnek menekülőútnak.



„Néha nézem, amikor van rá időm” – idézi Ekströmöt az Autosport. „Nekem a DTM volt az életem. Sok-sok évig voltam benne, fiatal srácként érkeztem és ott építettem fel a pályafutásom. Nem tudom eléggé megköszönni a DTM-nek, Audinak, Abtnak és Red Bullnak a támogatást, amit tőlük kaptam. De amit most látok ott, az túl unalmas. Az Audi dominanciája elismerése annak, hogy jó munkát végeznek, de a BMW nem gondoskodik jó műsorról. Az élvezeti érték túl alacsony.”

„A magas technológiai színvonal egyrészt remek, másrészt nagyon magas árat eredményez. Nem hiszem, hogy a DTM-re, ebben a mai formában, szükség van. A világnak erre nincs szüksége. Ha szórakoztatóbb tudna lenni alacsonyabb áron egy szélesebb mezőnnyel, akkor a közönség is újra nőne és javulna, mert továbbra is sok rajongó az autók szerelmese. De két gyártóval, mint most, nem alkalmas a ma igényelt szórakoztatásra, ilyen téren nem tud más sportokkal harcba szállni” – alkotott Ekström lesújtó véleményt a küszködő szériáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: