DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

Kérdéses, marad-e Michelisz gyári csapata a WTCR-ben

A Link & Co csapatától eredő feszültség és az elektromos autók térnyerése miatt nehéz helyzetbe került a WTCR sorozata. Michelisz Norbi főnöke elárulta, bizonytalan a 2020-as gyári program elindítása.

Továbbra sem született döntés a Hyundai háza táján a 2020-as WTCR-szezonnal kapcsolatban. A márka tavaly Michelisz Norbival egyéni bajnok lett a sorozatban, a döntéshozók számára azonban nem meggyőző az, amit a széria kínál. A sorozat teljesítménykiegyenlítő-rendszerével sem elégedettek, de a márka motorsport-vezetője elsősorban azt kifogásolja, hogy a WTCR beengedett a mezőnyébe egy olyan gyártót, amelynek a filozófiája teljesen elüt a többiekétől. A kínai Lynk & Córól van szó, amely agresszív sport- és kommunikációs mentalitással állt rajthoz, ami megmérgezte a WTCR légkörét.

wtcr-ningbo2



Andrea Adamo elárulta, a Hyundai komolyan vizsgálja az egyéb lehetőségeit, például a TCR Európa-bajnokságot, amelyben sokkal költséghatékonyabb lenne a versenyzésük - írta a Hosszabbitas.hu-n kollégánk, Lantos András. Kérdés, hogy tényleg ekkora-e a baj a programmal kapcsolatban, vagy Adamo a médiát használja arra, hogy nyomást gyakoroljon a szervezőkre. Az valószínűtlennek tűnik, hogy a Hyundai teljesen eltűnjön a sorozatból, ha máshogy nem, hát félgyári/privát formában jó eséllyel folytathatják a versenyzést.

A WTCR szervezői nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis a villanyautós forradalom a túraautós világot minden szakágnál jobban felkavarja. Raliban és GT-ben például áramlik a pénz a belsőégésű motorokkal szerelt technikákba, az F1-ben pedig rendületlen a hibridek helyzete. Mivel azonban a pályaautók nagyon közel állnak az utcai típusokhoz, az autógyártók elsősorban ezeket használják arra, hogy az aktuális modellkínálatuk legfontosabb típusát reklámozzák. A teljesen elektromos hajtásláncok pedig a közutakon is hónapról hónapra egyre nagyobb teret hódítanak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: