DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

Szabó Zsolt: Cél, hogy jövőre is folytassuk

A hétvégén megrendezésre kerülő TCR Europe szezonzáró futamán a M1RA Motorsport egy autóval vág neki a küzdelemnek, melyet a teljes szezont teljesítő Luca Engstler vezethet, Szabó Zsolt Dávid pedig már a 2020-as idény sikerességén munkálkodik.

A magyar pilóta számára váratlanul érkező németországi, illetve spanyol beugrás remek lehetőséget teremtett arra, hogy a jövőbeli céljaihoz közelebb kerüljön. Mind a csapat, mind pedig a miskolci versenyző extra tesztlehetőségként fogta fel az eléjük táruló helyzetet, a közös folytatás pedig nagyon is tervben van. 

Szabó Zsolt 2



„Teljes mértékben elégedett vagyok az elmúlt két versenyhétvégénkkel. Egy hirtelen jött lehetőségnek köszönhetően, hosszú kihagyást követően ülhettem újra autóba, mely igen eredményesre sikeredett. Összesen 16 pontot tudtam szerezni a csapatnak, de ami talán ennél is fontosabb, hogy értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk a jövőt illetően. Őszintén, minden kertelés nélkül mondhatom, hogy erősen tervben van az, hogy a következő szezont a M1RA Motorsporttal teljesítsem, de ez azonban még a „holnap” története…” – nyilatkozta a 23 éves sportoló. 

Zsolt a Monzában megrendezésre kerülő utolsó megmérettetésre nem utazik a csapattal. A döntés közös megegyezés alapján született meg.  

„Mindent átbeszéltünk csapaton belül. A fontos dolgokat ki tudtuk szűrni az eddigiek alapján is, így a következő szezon alapvető kérdéseire már részben válaszokat kaptunk. Persze vannak még kérdőjelek, de folyamatosan dolgozunk ezek megválaszolásán. A fő kitűzésünket elértük az idei évre! Innentől pedig a 2020-as felkészülésen munkálkodom.” – zárta gondolatait Zsolti.

A csapat elégedett volt beugrójuk teljesítményével. Most minden erejükkel arra koncentrálnak, hogy a lehető legjobban tudjanak felkészülni a szezonzáróra. Kiemelten fontosnak tartják, hogy magyar pilótát tudhassanak az egyik autójukba, azonban ezekről a tervekről a későbbiekben adnak tájékoztatást. Egy valami azonban biztos. Ennek a történetnek koránt sincs vége. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: