Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 8. szombat
Túraautó

Ismét versenyautóba ül az 52 éves Zanardi

Az olaszok nemzeti hőse lett BMW első bejelentett pilótája, aki a DTM és a Super GT közös versenyén indul. A Japánban, október 22-24. között rendezett futamon hét német autó áll rajthoz.

Az év eleji daytonai 24 órás viadal után újra versenyautó volánja mögé ül a hihetetlen kitartásáról és lelkierejéről ismert Alex Zanardi. Az egykori F1-es pilóta és paralimpikon lett az egyike azon három versenyzőnek, akik a BMW színeiben indulnak a német és a japán széria közös versenyén

 zanardi-portre1„Csodás, hogy a DTM és a Super GT álomversenyén indulhatok. Ez a szó talán gyakran elhangzik, de számomra ebben az esetben tényleg helytálló. Egy ajándékkal ér fel, hogy még mindig képes vagyok a versenyzésre. A BMW M4 DTM az egyik legjobb versenyautó, amit karrierem során vezettem, ráadásul idén száz lóerővel erősebb lett. Hihetetlenül hálás vagyok a BMW Motorsportnak ezért a lehetőségért.”

Bár Zanardi borzasztóan örül a lehetőségnek, azt nem hagyja figyelmen kívül, milyen erős nemzetközi mezőnyhöz csatlakozik. „Az elvárásaim nem túl nagyok. Egyszerűen csak szeretném az eseményhez méltó, a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtani.”

Zanardi 2018-ban egy futam erejéig már szerepelt a DTM mezőnyében, Misanóban szintén a speciálisan neki átalakított BMW volánjánál ült. Mivel a pilóta egy CART-futamon balesetben mindkét lábát elveszítette, ezért az autót teljesen köré szabják, így Zanardi a kormányzáson és a sebességváltáson kívül a gázt is kézzel kezeli.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?