DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

DTM: Müller nyert, az éllovas nullázott

Audi-győzelem született a Lausitzringen rendezett DTM-hétvége első futamán, ám nem a listavezető René Rast örülhetett - sőt, ő egy technikai hiba miatt pontot sem szerzett.

Nem tartott sokáig a pole-ból rajtoló bajnoki éllovas, René Rast öröme, hiszen bár a rajtból még kiválóan rugaszkodott el, hamarosan félre kellett állnia. A rajtnál Marco Wittmann "tett csodát", aki a hatodikról azonnal a harmadik pozícióba ugrott fel, de hamarosan Rastra terelődött a figyelem: eltűnt az erő az Audiból és fel kellett adnia a versenyt.

 

Innentől a bajnokságban második helyen álló Nico Müller került főszerepbe, akinek ugyan az egyik kerekét nem sikerült gyorsan kicserélni a bokszban, de így is átvette a vezetést - Jamie Green állt az élen egy ideig, de a bokszkiállások után ő visszaesett a másodikról a tizedik helyre. Ennek oka viszont az volt, hogy csapata szabálytalanul engedte őt ki a bokszból, amiért büntetést kapott...

Müllert innentől Robert Frijns tartotta nyomás alatt, két másodpercen belül volt hozzá képest, de megelőzni nem tudta, Wittmann pedig nem bírta tartani a lépést, sőt, a hajrában elment mellette a harmadik Audival Mike Rockenfeller is - ezzel három Audi foglalta el a dobogót. Végül Müller nyert, ezzel pedig 25 pontot eltüntetett 39 pontos hátrányából a bajnokságot vezető Rasttal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: