DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Túraautó

Habsburg Ferdinánd a DTM-ben folytatja

Habsburg Ferdinánd idén egy vadonatúj Aston Martin Vantage DTM-mel áll rajthoz a méltán híres Német Túraautó Bajnokságban, a DTM-ben, a sorozatba újonnan belépő, svájci R-Motorsport színeiben.

A 21 éves osztrák versenyző a 2018-as év végén meghívást kapott a DTM fiatal versenyzőknek szóló tesztjére, Jerezbe, ahol tempójával és hozzáállásával mély benyomást tett az R-Motorsport csapatára. Olyannyira, hogy a svájci alakulat fel is ajánlotta számára az autósport egyik legkeresettebb versenyzői ülését. 

habsburg-dtm-2019_resize



“Ferdinánd olyan feltörekvő tehetség, aki remekül beleillik a fiatalos csapatunkba,” mondta el az R-Motorsport csapatfőnöke, Florian Kamelger. “Az F3-ban nyújtott kiváló teljesítménye azt bizonyítja, hogy megvan a kellő tehetsége ahhoz, hogy a rendkívül versenyképes DTM-ben is megállja majd a helyétt”

Habsburg számára nem jelent újdonságot a kiélezett, versenyképes mezőny, ugyanis az elmúlt két évben az FIA Formula 3-as Európa-bajnokságban versenyzett, ahol számos dobogós helyezést és győzelmet szerzett. Az új kihívást azonban egyáltalán nem veszi félvállról, hanem a tőle már jól megszokott pozitivitással és odafigyeléssel vág neki a rá váró feladatnak.

“Nagy álmom volt, hogy egyszer a DTM-ben versenyezhessek” mondta el Ferdinánd. “Hogy gondoltam-e, arra, hogy mindez 21 évesen megadatik számomra? Nem igazán. Azonban az R-Motorsportnál eddig eltöltött idő alapján hiszem, hogy ennél a csapatnál rengeteget tanulhatok és fejlődhetek majd. Izgatottan várom már a szezonkezdést, hiszen amellett, hogy a DTM-ben versenyezehetek, egyben az R-Motorsport programjának részesévé is válok - egy olyan csapatévá, akik a motorsport legfelsőbb szintjein bizonyították már kiválóságukat, szerte a világban.”

Az R-Motorsport négy vadonatúj Aston Martin Vantage DTM-mel vág neki a 9 fordulóból álló sorozatnak, amely a nevével ellentétben Németország mellett az Egyesült Királyságba, Hollandiába, Belgiumba és Olaszországba is ellátogat a 2019-es szezon során. Kétségtelen ugyan, hogy a bajnokság oszlopos tagjainak számító BMW és Audi magasra teszi majd a mércét, de Habsburg úgy véli, hogy az Aston Martin Vantage DTM képes lesz felvenni velük a harcot.  

“Évek óta figyelemmel kísértem az Aston Martin márkát és azt hiszem ugyanolyan izgatottan fogadtam a hírt, miszerint az idei szezonban Vantage-ek is helyet kapnak a DTM rajtrácsán, mint mindenki más,” folytatta Habsburg.

“Az autót építő és felkészítő csapat lenyűgöző munkát végez, és úgy vélem, nem kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy képesek legyünk az élmezőnyben versenyezni. Sokat kell még tanulnom, de egy rendkívüli pilótafelállás részeként alig várom már hogy végre beülhessek a volán mögé.”

Habsburg DTM-es bemutatkozására a május 4-5 között megrendezésre kerülő szezonnyitón kerül sor a Hockenheimringen, csapattársaival Paul Di Restával és Jake Denisszel az oldalán. A csapat negyedik verenyzőjének bejelentésére később kerül sor.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: