DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Nagy Norbert először versenyez Ázsiában

Biciklizéssel is készült a távol-keleti folytatásra a Zengő Motorsport WTCR-versenyzője: komoly kihívás lesz számára a soron következő két forduló, hiszen sosem járt még Ázsiában.

Egyszerre lesz komoly kihívás és igazi kaland Nagy Norbert számára a túraautó-világkupa következő két kínai fordulója. A Zengő Motorsport versenyzője nemhogy a ningbói és a wuhani pályán, de Ázsiában sem járt korábban. A WTCR szlovákiai hétvégéjén második helyet szerző fiatal pilóta azonban felkészült a hosszú repülőúttal és az időeltolódással járó nehézségekre is. 

“A crossfit edzések mellé a hosszú szünetben elkezdtem a konditermi edzéseket is a korábbi világbajnok fitneszmodell, személyi edző Zsigmond Regina segítségével. És mivel nagyon szeretem a természetet, igyekeztem a szabadban is sokat mozogni. Zelenij Linda spinningoktató, hobbikerékpáros adott hasznos tippeket és mutatott izgalmas helyeket Budapest környékén. A biciklizés egyáltalán nem áll tőlem távol, nagyon szeretek bringázni, igazából mindegy, hogy négy vagy két kerék van alattam” - árulta el felkészülése részleteit Nagy Norbert.

Az erőnléti edzések mellett természetesen technikailag is készült a kínai helyszínekre a fiatal pilóta. “Ningbóban mentek már páran a mezőnyből, de utána Wuhan szerencsére mindenkinek új lesz. Szimulátoron egyik helyszín sincs meg, úgyhogy belső kamerás felvételeket nézve próbáltam felkészülni a pályákból. Ningbo jó lehet a Cupráknak, a wuhani pedig egy kőkemény utcai pálya lesz, hasonlít kicsit Portugáliára, de ez fekszik a stílusomnak. Van már annyi versenyrutinom, hogy fél óra alatt el tudjam sajátítani a pályákat.”

A WTCR mezőnye szeptember 28-a és 30-a között a kínai Ningbóba érkezik, majd egy héttel később, október 5-e és 7-e között ugyancsak Kínában, Wuhanban folytatódik a sorozat.

 

A ningbói hétvége programja - magyar idő szerint:

Szeptember 28., péntek

 

6.40 - első szabadedzés

9.20 - második szabadedzés

 

Szeptember 29., szombat

5.00 - első időmérő

9.30 - első futam

 

Szeptember 30. vasárnap

3.00 - második időmérő

8.20 - második futam

9.40 - harmadik futam

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: