DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

Tarolás Assenben: Nagy után Tassi is győzött

A TCR Europe mindkét holland futamán magyar versenyző nyert: Nagy Dániel után Tassi Attila is megszerezte szezonja első győzelmét, miután szenzációs első kört teljesített az ötödik rajthelyről.

A vasárnap 11 órakor induló második futam fordított rajtrácsos szabályának értelmében Tassi Attila az ötödik rajtpozícióból indulhatott, a védjegyének számító erős rajttal azonban már harmadikként fordult el, néhány kanyar múlva pedig a pole-pozíciós Stian Paulsent is letudta. Mielőtt a kör véget ért, Tassi Mikel Azcona előtt járt és vezette a versenyt.

Azcona a 23 perces futam legvégéig Tassi nyomában loholt, a KCMG pilótája azonban bírta a nyomást, és első helyre hozta be Honda Civicjét, megszerezte szezonja első győzelmét – több mint egy év nyeretlensége ért véget a tavalyi hungaroringi forduló (akkor még a TCR International szériában) óta. Hollandia szerencsét hozó terep Tassi számára: eddigi két dobogóját az országban tartott másik hétvégén, Zandvoortban szerezte.



A harmadik helyért dúló kemény csatában a bajnoki éllovas Dusan Borkovic szerezte meg a dobogós pozíciót. Az utolsó körben Stefano Comini vitte a negyedik pozíciót az ötödiknek visszacsúszó cuprás Paulsen előtt, ő vezette célba az összerázódott csoportot, amelynek végén már pontot sem lehetett szerezni.

A szombati futamon első TCR-es győzelmét megszerző Nagy Dániel második futama nem alakult szerencsésen, a M1RA versenyzője két kör után kiesett gyaníthatóan motorhibával. Borkovic (134 pont) és Azcona (132) mögött a két magyar versenyző következik a pontversenyben, Nagy harmadik (114), Tassi győzelmével két helyet javítva negyedik (95).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: