Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 17. csütörtök
Túraautó

Máris győztes az új Audi RS 5 DTM

Már két futamot követően győztes versenygép az Audi RS 5 DTM – vasárnap a Hockenheimringen, a 2017-es DTM-szezon igencsak eseménydús második futamán Jamie Green szinte önálló kategóriát képviselt.

Az Audi Sport Team Rosberg brit pilótája a korai Safety Car szakaszt követően, a harmadik körben vette át a vezetést, majd több mint tíz másodpercre növelte előnyét. Amikor a verseny félideje táján esni kezdett, majd mind erősebben szakadt, Jamie Green a megfelelő pillanatban váltott a slick-abroncsokról esőgumikra. Előnye ekkor már olyan nagy volt, hogy a bokszkiállás alkalmával egy öt másodperces büntetés is belefért.

Jamie Green a nedves pályán is jól gazdálkodott előnyével és honfitársa, Gary Paffett (Mercedes-Benz) előtt közel öt másodperccel száguldott át győztesként a célvonalon.

audi-dtm-rs-5-gyozelem

„A mai körülményekre valóban igaz, hogy minden, csak nem könnyű” – nyilatkozta immár 14. DTM-diadala után Jamie Green. „Feltétlen jó dolog mindjárt az új idény első hétvégéjén nyerni. Köszönetem fejezném ki a Rosberg csapat és mindenki számára az Audi Sportnál. Ez a siker téli kemény munkánk első gyümölcse.”

Dieter Gass, az Audi versenyigazgatója szintén elégedett lehetett a brit pilóta teljesítményével: „Ma nagyon nehéz volt megítélni, mikor kell esőgumikra váltani. A DTM-ben a pilóták most csakis magukra hagyatkozhatnak, ám Jamie (Green) kiválóan oldotta meg a helyzetet, s valóban megérdemelte a győzelmet. Ez fantasztikus eredmény számunkra.”

Akárcsak az előző napon, vasárnap az Audi Sport mindhárom csapata ismét szerzett pontot. A második legjobb Audi-pilóta az Audi Sport Team Abt Sportsline színeiben induló Nico Müller volt, noha a rajtnál Robert Wickens (Mercedes-Benz) a svájci versenyzőt csapattársa, Loïc Duval autójába lökte, amely során defektet kapott. Müller ezután az utolsóról egészen az ötödik helyig jött fel sérült autójával.

Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix), a szombati futam harmadik helyezettje a hetedik helyen zárt, miután a korai bokszkiállását követően eleredő eső másodszor is a bokszba kényszerítette gumicserére.

Nem sikerült jól Mattias Ekström vasárnapi versenye. A svéd pilóta az FIA Ralikrossz-világbajnokságon aratott délelőtti győzelme után a verseny első felében a tizedikről a harmadik helyig jött fel. Miután azonban esőgumikra váltott, ismét a tizenegyedik helyre szorult vissza, így pont nélkül maradt.

Az újonc Loïc Duval bíztató edzésteljesítményét követően egy rajt utáni vétlen ütközés következtében már hét kör után leparkolni kényszerült Audi RS 5 DTM versenygépét. Még szerencsétlenebbül alakult a verseny René Rast számára. A német pilóta első alkalommal indulhatott az első rajtsorból, a harmadik körbeli újbóli indításkor azonban úgy eltalálta egyik vetélytársa, hogy fel kellett adnia a versenyt. Miután Rast nyaki fájdalmakra panaszkodott, elővigyázatosságból kórházba szállították kivizsgálásra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?