DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Túraautó

Megvan a Zengő ETCC-pilótája

A Zengő Motorsport hivatalos honlapján számolt be arról, hogy kiválasztotta a túraautó Európa-bajnokság idei hat fordulóján rajthoz álló versenyzőjét - ahogy várható volt, egy ifjú magyar tehetséget.

Egy kupás SEAT Leonnal vágunk neki a hat hétvégének! Ahogy ő is, a legtöbb fiatal is azzal küzd, hogy a lehető legkiegyensúlyozottabb mezőnyben tudjon versenyezni, nemzetközi szinten, mert ott lehet igazán fejlődni. Az ETCC nem ismeretlen terep számára, 2013-ban teljes szezont teljesített ott, két éve pedig két futamot is nyert. Európai pályákon, egy izmosodó sorozatban, korábbi WTCC-s technikákkal, vagy éppen új gépekkel, kategóriának megfelelően. Ez tényleg az egyik legjobb lehetőség a tanuláshoz, és persze olcsóbb is a részvétel, mint a világbajnokságon. Sajnos idén a Hungaroringre nem jönnek, pedig tavaly Ficzának sikerült futamot nyernie itthon, és ezen keresztül sikerült megérezni a közönség elsöprő szeretetét.

Nagy Norbi bajnok gokartosként indult a túraautózás felé. A magyar bajnokságban sikerült újabb két bajnoki címet begyűjtenie. Egyiket a hazai SEAT Leon Kupában. 2013-ban zengős színekben szerepelt, akkor a junior csapatot erősítette. Norbi a WTCC-be is belekóstolhatott. Kellett hozzá némi szerencse, és egy nagy adag sportszerűség is. 2014-ben egy Chevy Cruse-zal versenyzett az ETCC-ben. Egy alkalommal felajánlotta autója alkatrészeit a WTCC-s menőnek, Hugo Valentének, aki ennek a gesztusnak köszönhette, hogy másnap rajthoz tudott állni, a korábban péppé tört autójával. Csapata a Campos nem volt hálátlan, Norbi kapott egy jutalom hétvégét a WTCC-ben, egy régi SEAT Leonnal.

nagynorbi



Nem is gondolnánk, de öldöklő csata folyik az alsóbb kategóriák szervezői között. Mármint a versenyzőkért, csapatokért. Most éppen a TCR és az ETCC feszül egymásnak. A kiszolgált versenyautókra mindig nagy volt a kereslet. Ne veteránokra, meg rozsdás romokra gondoljatok. Pár éves technikák, tökéletesek a tanuláshoz, a belépéshez. 

Michelisz Norbi 2009-ben szerepelt ebben a szériában, akkor még egyetlen hétvégén lezavarták az egészet. A SEAT Leon Szuperkupa bajnoka kaphatta ezt a lehetőséget, és egy SEAT Leon TDI járt hozzá  gyári támogatással. Nagy esemény volt az életünkben. Ennek már hét éve, basszus... A sorozat azóta valódi sorozat lett, sokkal erősebb, egységesebb képet fest. 

Egy legény tehát már autóban!

Alakul ez a zengős szezon. Tudom, hogy még van mit bejelentenünk, türelem, minden és mindenki időben a helyére kerül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: