DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Túraautó

Szokatlan büntetés a DTM-ben

Bruno Spengler, a széria kétszeres bajnoka olyan büntetést kapott, amely egészen meglepőnek számít a motorsportok világában – pláne egy ütközés okozásáért: sportszerűtlenségéért jótékonysági munkát kell végeznie.

Spengler a pontszerző helyekért harcolva ütközött Daniel Juncadellával. A kisebb kontaktus után gondolta úgy, hogy megleckézteti a fiatal spanyolt, és szándékosan fékezett előtte. Juncadella már nem tudta elkerülni a csattanást. „Valami tönkremehetett az autómon, egy kör múlva pedig kipördültem. Nem szép vége a szezonnak” – idézte fel Juncadella, akinek a versenyébe került Spengler manővere.

Sportszerűtlen viselkedéséért megbüntették Spenglert, aki végül elért 16. helyét megtarthatta, ám három óra jótékonysági munkát kell elvégeznie. A „büntetés” letöltéséről a német motorsport-szövetséggel, a DMSB-vel kell konzultálnia.



A kanadaira kirótt szankció azért is érdekes, mert honfitársának, Robert Wickensnek hasonló vétségért jóval súlyosabb árat kellett fizetnie. Wickens Augusto Farfusszal ütközött össze, emiatt 30 másodperces időbüntetést róttak ki rá, a bokszutca-áthajtás utólagos megfelelőjét. Wickens elveszítette 8. helyéért járó pontokat, és a norisringi futamgyőztes a bajnokság 9. pozíciójából a 12.-re zuhant vissza. A hockenheimi végeredményben Miguel Molina örökölte Wickens helyét, Gary Paffett pedig a büntetés révén mindössze idén másodszor végzett a pontszerzők között.

A hétvégi futam beszámolója itt olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: