DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
Tereprali

Tereprali: Loeb is nyerni tudott a Daciával

A másik Dacia is szakaszt nyert, de Guillaume de Mevius a Minivel kezd nyomást gyakorolni a Marokkó Ralit vezető Nasser Al-Attiyahra.

Sebastien Loeb és Guillaume de Mevius ádáz küzdelmét hozta a Marokkoó Rali harmadik versenynapja. A tereprali-világbajnokság szezonzáróján a most debütáló Dacia francia klasszia a szerdai etap hajrájában visszavette korábbi vezetését és a Toyotából a Minibe most átülő belga előtt 19 másodperces előnyt kiautózva megnyerte a szelektívet, ezzel első részsikerét aratta a Sandriderrel. A Dacia ezzel három szakaszból másodszor tudott nyerni Marokkóban, hétfőn a címvédő Nasser Al-Attiyah volt a leggyorsabb.

loeb-dacia



A katari pilóta most is jó napot zárt, kockázatvállalás nélkül bejött a negyedik helyen, szűk négy percet kapott Loebtől, bár ezzel az eddig felhalmozott előnye egy részét leadta: az összetettben öt perc alá csökkent a fórja a Minivel eddig parádézó De Meviusszal szemben, Loeb pedig bő tíz perces lemaradással követi csapattársát a harmadik pozícióban.

Al-Attiyah egyébként így is egyre jobban áll: a futamot 25 pontos előnnyel kezdte meg a toyotás Yazeed Al-Rahji előtt, és mivel a szaúdi versenyző kedd után ma sem szerzett pontot az aktuális szakaszon (az első öt helyezett kap), így tovább növelte az előnyét a bajnoki tabellán, immár 34 egységgel vezet. Ez azt jelenti, hogy amennyiben holnap is Al-Rahji előtt végez, úgy már a verseny befejezése előtt egy nappal hivatalosan is világbajnokká koronázhatják sorozatban harmadszor.

A nap harmadik legjobb idejét egyébként Carlos Sainz produkálta a Forddal, aki tegnap egy technikai hiba miatt el sem tudott indulni, így az összetettben nem kell vele számolni. A top ötbe pedig még a másik Minivel versenyző Guerlain Chicherit fért be, Al-Rahji csak tizedik lett, a keddi napot megnyerő Lucas Moraes pedig több mint egy órát vesztegelt a sivatagban, miután meghibásodott a Toyota.

A Marokkó Rali állása három nap után (autósok):

1. Al-Attiyah/Boulanger Dacia
2. De Mevius/Baumel Mini +4:45
3. Loeb/Lurquin Dacia +10:31
4. Chicherit/Winocq Mini +13:53
5. Al-Rahji/Gottschalk Toyota +25:03

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: