DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
Tereprali

Újra Afrikában a Varga Racing Team

Feltámad a Morocco Desert Challenge nevű sivatagi száguldás, amelynek autós mezőnyében a Varga Racing Team révén magyar egységnek is lehet szurkolni.

Varga Imre és Toma „Csimpi” József a Toyota Hilux Overdrive-val vág neki a viadalnak, amelyet április 20-30-án bonyolítanak Agadir és Merzouga között. A magyar páros másodszor „sivatagozik” a Toyota versenyautóval, amely 2022 őszén került a csapat állományába, s bár a többihez hasonlóan az autós kategória is népes nemzetközi mezőnyt vonultat fel, a duó bizakodva tekint az újabb kihívás elé.

„Amikor tavaly átvettük az autót, ismerkedésre gyakorlatilag nem jutott idő, hiszen azonnal indulnunk kellett az Africa Eco Race-re. Ennek köszönhetően az első tapasztalatokat élesben, versenykörülmények között szereztük meg, azóta pedig azzal töltöttük az időt, hogy a műszaki kiszolgálás frontján szerezzünk elegendő ismeretet. Nagyon várjuk, hogy végre ismét a dűnék között lehessünk. Szeretnénk a már meglévő tapasztalatokra alapozva jó és élvezetes versenyt futni” – fogalmazott a csapat pilótája, Varga Imre.

varga



A Morocco Desert Challenge-et 2019 óta a pandémia miatt nem tudták megrendezni, azonban az esemény jelentős múltra tekint vissza, 2008 óta évről évre egyre nagyobb lett a mezőnye és a szervezők azt ígérik, hogy ezúttal sem okoznak csalódást. Az esemény adminisztratív- és technikai ellenőrzéseit április 21-22-én, Agadirban bonyolítják, a népszerű tengerparti város térségében futják majd a prológot is, hogy aztán Marokkó olyan kultikus terepralis helyszínein folytatódjon a csata, mint például Assa, Foum Zguid, Mhamid és Merzouga.

„Nekünk nagyon kellenek a tapasztalatok ebből a térségből, minden kilométer roppant értékes, mert az Africa Race útvonala is érinti ezeket a területeket. Az MDC szervezőbizottsága ráadásul nagy hangsúlyt helyez a kényelemre is. Igazi, kemény sivatagi szakaszok várnak ránk, de a táborok mindig komfortosak, ráadásul az első két nap után egyetlen centiméternyi összekötő sincs, nem kell feleslegesen jönni-menni. A rajtok és a célok is a táborban lesznek, ami nagy segítség mindenki számára. Szeretnénk végigmenni és arra összpontosítunk majd, hogy minél inkább összeszokjunk a Toyotával. Köszönöm a csapat támogatóinak és partnereinek ezt a lehetőséget, hiszen ahogyan mondani szoktam, nélkülük ez is csak álom maradt volna!” – mondta Varga Imre.

A prológ után a Morocco Desert Challenge résztvevőire hét szelektív szakasz vár: ezek össztávja 2300 kilométer lesz, az esemény április 30-án, Merzougában fejeződik be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: