DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali

Újabb áldozatot szedett a Dakar

48 éves korában elhunyt Edwin Straver motorversenyző, aki a 2020-as Dakar Rali utolsó előtti napján szenvedett súlyos sérüléseket. Kórházba szállították, de megmenteni már nem tudták az életét.

Straver egyedül, egy KTM 450 EXC nyergében vágott neki az idei sivatagi megmérettetésnek, ami sajnos élete utolsójának bizonyult. A 48 éves holland motoros a verseny utolsó előtti napján, január 16-án szenvedett balesetet, ami következtében a beszámolók szerint tíz percre leállt a szíve és eltört a nyaki gerince. A helyszínre érkező mentőorvosok újraélesztették, és Szaúd-Arábia fővárosába, Rijádba szállították. 

edwin-straver11



Az ottani kórházban a férfi napokig kritikus, életveszélyes állapotban volt, ám hét elején szállítható állapotba került, így a családja hazavitte Hollandiába. A fejsérülései azonban annyira súlyosnak bizonyultak, hogy az orvosok már nem tehettek érte semmit. Pénteken távozott az élők sorából.

Edwin Straver tapasztalt motorosnak számított, ez volt a harmadik Dakar Ralija. A tavalyi, Peruban rendezett futamon első helyen végzett az Original by Motul versenyzői között. Ő volt a futam második halálos áldozata, miután január 12-én a szintén motorral rajthoz álló Paulo Goncalves is elhunyt egy baleset következtében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: