DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Tereprali

Opel Dakar Team: Irány a Közel-Kelet!

Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László a Közel-Keletre készül! Ám egy váratlan fordulattal nem a januári, szaúd-arábiai Dakar Ralira, hanem az azt követő februári, katari világkupa-viadalra hangol a csapat.

„Nincs ezen mit szépíteni: nem állt össze a pénzügyi háttér, a közelgő válságot jelző szelek már fújnak, kevesebb pénz van sporttámogatásra, sajnos emiatt veszítettünk is két támogatót, úgyhogy nem tudunk rajthoz állni az év legdrágább versenyén, a Dakaron – nyilatkozta Szalay Balázs, aki eddig 14 alkalommal mérette meg magát a sivatagi show-n. – Helyette azonban, hogy nehogy kiessünk a sivatagi gyakorlatból, elmegyünk február végén Katarba, az idénynyitó világkupa-viadalra, ezután júniusban rajthoz állunk egy izgalmasnak ígérkező albán nemzetközi versenyen, majd pedig az olasz világkupa-futamon, az Italian Baján, amelyen húsz éve versenyeztünk először, s azóta is jó néhány szép emléket szereztünk ott. És természetesen közben folyamatosan dolgozunk azért a célunkért, hogy visszatérjünk a sivatagi show-ra és ott lehessünk a 2021-es Dakar rajtjánál.”

77044073_2623717854333899_7073994815083380736_o



Jó hír, hogy a januári Dakar rali eseményeit azért láthatjuk az RTL Klub napi közvetítéseiben, amelyben az Opel Dakar Team tagjai is szerepet vállalnak: Szalay Balázs állandó meghívott stúdióvendégként, Bunkoczi László és a csapat kamionversenyzője, Darázsi Zsolt pedig alkalmanként enged majd bepillantást a világ leghosszabb terepversenyének kulisszái mögé.

Érdekesség, hogy legutóbb 2010-ben és 2011-ben fordult elő (a válság idején), hogy nem állt rajthoz magyar versenyző a Dakaron, azt megelőzően pedig 2001-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: