DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali

Vargáék megérkeztek Szenegálba

Az Africa Eco Race egyetlen magyar párosa sikeresen elérte célját, az utolsó szenegáli bivakot - vasárnap még egy összetett értékelésbe nem számító szelektív vár a mezőnyre.

Az utolsó mauritániai szakaszon elért eredményével nem kevesebb, mint négy helyet javítva az autós-kamionos összetett értékelésben a 27., a T1-es géposztályban pedig a 13. helyen zárja első sivatagi tereprali-maratonját, a 2019-es Africa Eco Race-t a Varga Racing Team párosa, Varga Imre és Toma "Csimpi" József. A viadal egyetlen magyar egysége már Szenegálban várja a holnapi utolsó, a végeredménybe már nem beleszámító szakaszt, amely az Atlanti-óceán partján zajlik majd és a Rózsaszín tó partján zárul a célceremóniával.



Varga Imre jelenti:
 
"Sziasztok. Sikerült!!! Végigmentünk, befejeztük!!! Megérkeztünk Szenegálba, az utolso bivakba. Köszönjük a sok biztatást, nélkületek nem sikerült volna, ebben mindketten biztosak vagyunk. Az autó kibírta és még mi is bírjuk. Holnapra van még 300 kilométer, amiből csak egy picike a szelektív, az Atlanti-óceán partján, mesés környezetben, ráadásul az a verseny végeredményébe már nem számít bele. Ettől persze nagyon várjuk, hiszen az előző három évben láttam, hogy ennek komoly presztízse van, a kategóriákat külön-külön rajtoltatják, viszont minden kategória képviselői egyszerre rajtolnak, így mindig van a kerék a kerék melletti száguldás és nagy a csata az elsőségért. Picit olyan ez, mintha ez a szakasz egy önálló verseny lenne. A befutója a Rózsaszín tó partján van, ahol a céldobogó is. Őszintén mondom, már nagyon izgatottak vagyunk, hiszen régesrégi álom válik ezzel valóra..."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: