Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 18. kedd
Tereprali

Pluszpihenőt kaptak Vargáék az Africa Eco Race-en

A kedvezőtlan időjárás miatt a biztosító helikopterek fel sem tudtak szállni Mauritániában, így az Africa Eco Race szervezői úgy döntöttek, törlik az afféle bemelegítésnek szánt szakaszt.
Versenyezni készültek, immáron Mauritániában, ám az Africa Eco Race idei első ottani szakaszából nem lett semmi. Dakhlára, az előző állomáshelyre túlságosan sűrű köd ereszkedett a hajnali órákban, a helikopterek így nem szállhattak fel időben, a versenyirányítás pedig döntött: törlik a napi szelektívet, amelyet egyfajta mauritániai bemelegítésnek szántak. A táborig etapon gurult le a mezőny, soraiban a Varga Imre, Toma „Csimpi” József párossal, így a versenyzők kedden némi pluszpihenő után vághatnak majd neki a viadal sava-borsát jelentő kétnapos maraton első felvonásának.
 
IMG-27a648ee46b95d74468f897c9e2dd11c-V
 
Varga Imre beszámolója:
 
„A ma reggeli határátlépést követően sajnos elmaradt az első mauritániai gyorsasági szakasz, így az egész mezőny etapon kényszerült bejönni a bivakba. Az előzetes hírek alapján a holnapi nap lesz az egyik olyan mauritániai szakasz, amelyet joggal neveznek vendégmarasztalónak. Reméljük, hogy minket csak addig marasztal majd, amíg gyorsan áthaladunk rajta, hogy aztán újult erővel vágjunk bele a másnapi feladatba, amelyet – mivel maratonról van szó – szerviz nélkül kell majd teljesíteni. A mai napon egyébként a tegnapi váltócserét követően a méterszámlálónkkal akadt egy kis gond, de a fiúk már megoldották a problémát, úgyhogy most örülünk egy picit a váratlanul jött plusz pihenőnek és közben természetesen vágyakozva várjuk a reggeli rajtot.”
 
IMG-0383df0891e5db596df54dc495e30dbf-V
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?