DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali

Mozgalmas pihenőnap az Africa Eco Race-en

Pihenőnapnap nevezik, de sokak számára ez jelenti a legnagyobb hajtást, hiszen ilyenkor van elég idő, egy teljes nap a versenygépek átvizsgálására, a problémák megoldására, javításra.

Így volt ezzel a magyar színeket a 2019-es Africa Eco Race-en egyedüliként képviselő Varga Racing Team gárdája is vasárnap a nyugat-szaharai Dakhlában, ahol egyebek mellett váltót is cseréltek a BMW-n. Jutott idő némi mókára, ám a Varga Imre és Toma „Csimpi” József alkotta versenyzőpáros beszámolója szerint a pihenőnap lecsengése nem volt egészen pozitív…

aer-varga-racing-pihenonap-2019-01



Íme, a srácok beszámolója:

„A mai nap margójára. A pihenőnapra beiktatott váltócserével és az autó átvizsgálásával végeztek a srácok, majd utána néhányan az itteni magyaros hagyományt követve megmártóztak az Atlanti-óceán egyébként borzalmasan hideg vizében. Már várjuk a következő napok leküzdendő akadályait, de az eddig elért teljesítményünket és jókedvünket egy pár percre azért elvették… Történt ugyanis, hogy az egyik motoros versenyző sérelmezte, hogy állítólag nem használtuk a Sentinel figyelmeztető rendszert, amikor megelőztük és ezzel veszélyes helyzetet teremtettünk szamara. Ezt Ő állította, mi pedig azt, hogy a belső kamera felvétele elég egyértelmű, az ugyanis bizonyítja, hogy háromszor is jeleztük az előzési szándékot, de neki persze esze ágában sem volt félrehúzódni. Úgy előztük meg végül, hogy mi mentünk le az útról, majd ezután kb 200 méter múlva jelzett vissza, hogy észrevette: jövünk. Köszönjük szépen a kedvességét így utólag is... Az eredménye az lett, hogy kaptunk egy 300 eurós pénzbüntetést és 1 óra időbüntetést, ami a jelenlegi helyezésünket nem befolyásolja, de így sajnos távolabb került az, aki előttünk áll és az üldözőnkkel szemben 32 percre apadt az előnyünk. Nem volt könnyű, de már feldolgoztuk a traumát:)) Túlléptünk rajta es kizárólag az előttünk lévő feladatra koncentrálunk. Holnap a marokkói-mauritániai határ átlépése után egy 180 kilométeres gyorsasági szakasz vár ránk, amit szeretnénk biztonságosan teljesíteni. Noha mi újoncok vagyunk itt, de tökéletes nyilvánvaló számunkra, hogy Mauritánia lesz a verseny sava-borsa. Ha valamikor, most aztán tényleg nagy szükségünk lesz arra, hogy szorítsatok értünk!”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: