DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 9. csütörtök
Tereprali

Opel Dakar Team: A hatodik helyre lehet építkezni!

A Türkmén Desert Race mezőnye számára hosszú, de gyors szakaszt jelöltek ki a zárónapon, ami egy húsz kilométeres, tengerparti száguldással ért véget Türkménbasi partjainál – méltó lezárása volt ez az ötnapos sivatagi viadalnak, amelyen a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a hatodik helyen végzett.
„A szakasz vége egyszerűen gyönyörű volt, a tengerparton autóztunk a ragyogóan fehér hotelek és házak előtt, kicsit úgy éreztem magam, mintha Dubaiban lennénk – mondta Szalay Balázs, aki ezen a napon a 10. helyen ért célba. – Igaz, egy kilométerrel a cél előtt egy kicsit felszaladt a pulzusom, mert rossz nyomot választottunk, és majdnem lementünk a vízig – csak azért izgultam, mert ott már a homok is süppedős volt, félő volt, hogy beragadunk. De végül megúsztuk szárazon.” Az Opel Dakar Team kettőse autózott már tengerpartokon korábban is – Chilében, Peruban, Olaszországban, Szenegálban és Marokkóban is jelölnek ki szakaszokat a parton, már csak azért is, mert nagyon látványos. Most is gyönyörű látványt nyújtottak a színes versenygépek a háttérben a valószínűtlenül kék tengerrel.
 
turkmen-desert-race-szalay-hatodik_resize
 
„Ami az összetett hatodik helyet illeti, örülök neki. A valós tudásunkat tükrözi, akik megelõztek, jobbak voltak nálunk. Nekünk akadtak apró technikai gondjaink, s a végén már nem is akartunk nagyon rizikózni, mert nem érte volna meg. Az Opel Crossland X végig jól muzsikált, ezen a versenyen kiderült, hogy nagyon jó az alap, lehet rá építkezni a következő viadalokon” – tette hozzá Szalay Balázs.  Ezt erősítette meg a navigátor, Bunkoczi László is. 
„Tisztességes eredmény ez, jó versenyen vagyunk túl – mondta az Opel Dakar Team navigátora. – Ez az utolsó szakasz rohanós volt, ilyenkor a végén már nem szeretem a százhúsz kilométer per órás átlagsebességet, mert túl sok benne a kockázat, főleg úgy, hogy nem ismerjük a pályát. Ebben a versenyben minden volt, aminek lennie kellett, s azok után, hogy mennyi nehézségen vagyunk túl, igazán ráfért a csapatra ez a siker – erre már lehet építkezni. Ezen felül klassz új világot ismertünk meg a maga furcsaságaival együtt.”
 
TÜRKMÉN DESERT RACE
 
Autósok:
1. Nani Roma, Alex Haro 13:46:39
2. Zapletal, Sykora (cseh, Hummer) 1:08:47 ó h.
3. Annamammedov, Akmiradov (türkmén, Mini John Cooper) 1:43:54 ó h.
...
6. Szalay Balázs, Bunkoczi László 3:29:04 ó h.
 
Kamionosok:
 
1.  Siarhej Vjazovics, Pavel Haranyin, Andrej Zsihulin 15:14:17 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: