DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Tereprali

Somfai a legkeményebb napon is túl van

A leghosszabb és legváltozatosabb nap akadályait is sikerrel vette az Oilibya Rallyn Somfai Mátyás, aki ezúttal a negyedik leggyorsabb quados volt a nemzetközi mezőnyben.

A tegnapi olajnyomás-probléma éjjel 3 órára már a múlté volt, így az E.-ATV által készített KTM járgány reggel hibátlanul várta az indulást.

somfai-marokko-rali-leg4-1



Egy jobb első defektet leszámítva hibátlanul is végzett. „Az eset a tankolózóna előtt történt, így ott gyorsan meg tudtam javítani. Jól rajtoltam és úgy érzem jól is mentem, bár mindenütt óriási por volt. A 320 kilométerből csak 20 volt a dűne, de a hőség mindenhol állandó volt, ma 42 fokot is mértünk a bivakban, ami kint sokkal több” – foglalta össze az UNIQA Sandlander Team versenyzője, aki az összetett ötödik helyéről várja a folytatást.

A mai megmérettetés egyébként a megtizedelte a résztvevőket: a gyári Honda és a Mini csapatánál is volt veszteség. A világkupa futam pénteken egy Merzouga-közeli dűne lábánál ér véget, de oda is még 275 kilométer vezet, nem kevés navigációs kihívással.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: