DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
Tereprali

Elátkozott Dakar-autó: újabb haláleset

Újabb tragédia történt a Dakar Ralin, még ha nem is közvetlenül a versenyhez kapcsolódóan: a francia Lionel Baud másodszor is önhibáján kívül lett egy halálos baleset részese.

A Dakar Rali szervezői bejelentették, hogy a versenyhez köthető halálos közúti baleset történt az argentin Cordoba városában, melyben egy ember meghalt, öten pedig sérüléseket szenvedtek – egyikük állapota súlyos.

A baleset akkor történt, amikor egy civil autó egyelőre tisztázatlan körülmények között összeütközött azzal a kísérőjárművel, mely Lionel Baud 409-es rajtszámú Mitsubishijét vontatta Buenos Aires felé, hogy ott hajóra tegyék, és visszaszállítsák Európába. Baud néhány nappal ezelőtt adta fel a versenyt, miután halálra gázolt egy az úton tartózkodó 63 éves férfit.

baud



A Dakar Dél-Amerikába költözése óta ez a negyedik alkalom, hogy halálos közúti baleset történik a versenyhez kapcsolódóan. 2009-ben egy kísérőjármű és egy civil autó ütközésekor haltak meg ketten Chilében, négy évvel később pedig Peruban történt hasonló incidens. Utóbbi évben, 2013-ban egy résztvevő is életét vesztette a verseny közúti szakaszán: Thomas Bourgin francia motorversenyző egy chilei rendőrautóval ütközve hunyt el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: