DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Tereprali

Dakar: Elmarad az első szakasz

Eddig nem sok versenyzés zajlott a legismertebb terepraliverseny 2016-os kiadásán: a félbeszakított prológ után rossz időjárás miatt a vasárnapi szakaszt törölték.

A Dakar első, 662 kilométeres szakasza (ebből autósoknak 258, motorosoknak 227 km szelektív) vasárnap vette volna kezdetét, a helyi idő szerint eredetileg 8 órára kiírt startot azonban elhalasztották, mivel az időjárási körülmények nem tették lehetővé a verseny elindítását. Előbb kétszer fél órát csúsztattak, mikor azonban 10 óra után még mindig nem lehetett elengedni a résztvevőket, Etienne Lavigne versenyigazgató úgy döntött, törli a napi programot. A döntésre azért volt szükség, mert a körülmények meggátolták a mentőhelikopterek felszállását.



A mezőny a Rosario és Villa Carlos Paz közti távot az összekötő szakaszokra érvényes szabályok szerint teszik meg: a motorok és quadok konvojokban közlekedhetnek, az autók önmagukban, míg a kamionok a szervizútvonalakat kötelesek használni.

A 2016-os Dakar Rali nem indult szerencsésen, a prológot is meg kellett szakítani, miután egy balesetben több néző megsérült – a friss információk szerint összesen 11-en, közülük ketten súlyos állapotban vannak. A mindössze 11 kilométeres bemelegítésen az autók között Berndhard Ten Brinke, a motoros kategóriában Joan Barreda és Ruben Faria teljesítette a legjobb időt.

A holnapi második szakasz 858 km lesz Villa Carlos Paz és a WTCC- és MotoGP-versenyeiről ismert Termas de Rio Hondo közt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: