DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Digitális villanyóra használata az okosotthonokban

Egyre ritkábban találkozhatunk mechanikusan működő villanyórákkal a háztartásokban, hiszen ezeket az utóbbi időkben elkezdték lecserélni a szolgáltatók. A régebbi eszközöket kiszorították az úgynevezett digitális villanyórák, melyeket az áramszolgáltatók is előnyben részesítenek. Számtalan biztonsági funkció alkalmazására adnak lehetőséget és közös jellemzőjük, hogy ezeken már digitális kijelzővel találkozhatunk.

Szabd személyre a saját okosotthonodat

Amikor egy okosotthon kialakítását tervezed, az egyik legfontosabb rész maga a tervezési folyamat. Az OkosabbOtthon.hu webáruház termékkínálatában minden olyan eszközt megtalálhatsz, ami szükséges lehet egy modern és funkcióját tekintve kiváló okosotthonhoz. Miért érdemes alaposan átgondolni a kialakítani kívánt rendszert? Jelentős többletköltségtől kímélheted meg magadat, és nem kell vacakolni a rosszul működő funkciókkal sem, ami okozhatna néhány ősz hajszálat.

https-__www.okosabbotthon.hu_ - 2022 október - Cikk2



Mielőtt belefogsz a kivitelezésbe, hozd meg azokat a döntéseket, amelyek a beépítendő eszközökre vonatkoznak. Lehetőség van arra, hogy összeválogasd saját, egyedi eszközkészletedet, ilyenkor érdemes jobban elmélyülni az okoseszközök világában, vagy esetleg kikérni szakember véleményét is. Azonban ha első körben csak tennél egy próbát, akkor választhatod a gyári összeállítású csomagokat is, így biztosan nem lesz gondod arra, hogy az eszközök kompatibilisek-e egymással.

Miért jó, ha neked is digitális villanyórád van?

Amiért érdemes neked is használatba venni az új típusú digitális villanyórát az az, hogy ezek jóval többet tudnak, mint régebben használt társaik. Ezekben az órákban már nem találunk mechanikus alkatrészeket, ez pedig a biztonságos mérés szempontjából fontos. Hiszen nem lehet módosítani azok működését, ezáltal pedig a szolgáltatás biztonságát is elérhetjük.

A legegyszerűbb eszközök is alkalmasak arra, hogy hosszú ideig, akár öt évig tárolják a fogyasztási adatokat. Ez akkor is így történik, hogyha egy hosszabb áramszünettel nézünk szembe. Az adatok tárolása szempontjából ez nem jelent fennakadást. Nem jelent problémát számukra a nagyobb áramingadozás sem, 140 és 290 volt között tökéletes működésre képesek.

Az áramfogyasztásodat is befolyásolhatod az okoseszközök segítségével

Egy új építésű ingatlan esetében nagyon fontos pillanat az, amikor megkezdődnek a villanyszerelési munkálatok. Ha egy komoly okosotthon kialakításában gondolkozol, akkor nem elégedhetsz meg azzal, hogy még egy folyamatot automatizálsz. Egy olyan eszközparkot kell kiépítened, amely rendszerszinten fog jól működni, és ebbe beletartozik a világítási rendszer, az okos fogyasztásmérők és az egyéb eszközök is.

Használd ki az okos villanykapcsolók adta előnyöket, tedd kényelmesebbé általuk még inkább az életed. Tervezz meg egy teljes világítási rendszert. Minden esetben figyelj az eszközök kompatibilitására, hiszen így tudod maximálisan kihasználni az összes funkciójukat.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: