DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Újabb magyarok az F1 Esports előszobájában

Októberben elkezdődött az F1 e-sport legizgalmasabb időszaka. Elindult a világbajnokság, valamint ennek előszobáját jelentő Challengers kvalifikáció. Ezen az eseményen bárki elindulhatott, aki betöltötte a 16. életévét és rendelkezik az F1 2021 játékkal.

A szervezők idén a Red Bull Ring mellett a Hungaroring pályáját jelölték ki, így novemberben ezrek rótták a köröket a virtuális magyar pályán, hogy teljesítsék a szervezők által megadott feladatot.

Emlékeztek az idei Magyar Nagydíj kaotikus futamára, ami Esteban Ocon győzelmével végződött? A feladatban ezt a végeredményt kellett megváltoztatni és Lewis Hamiltont felsegíteni a dobogó legfelső fokára. A futam utolsó 9 körét kellett tökéletesen lefutni, közben előzgetni a random módon megjelenő versenytársakat. A teljesítményt több szempont alapján pontozta a játék. A nyolc legmagasabb pontszámmal rendelkező pilóta jutott tovább.



A FuturEsportS F1 Team, a legnagyobb és legsikeresebb magyar F1 e-sport csapata nagyon nehéz napokon és heteken van túl. Szerdán éjszaka lezárult a Challengers kvalifikáció. Elképesztő drámai csata zajlott az utolsó pillanatig, hiszen a tét a jövő évi világbajnokság. Tehetséges pilótáinak kitartása és a hatékony csapatmunka meghozta gyümölcsét. SIKERÜLT NEKIK!!!  Puki Istvánnak, Szabó-Kónyi Bencének és Szelle Kristófnak sikerült több ezer részvevőből a legjobb nyolc között végezni. Mayer Milán és Bial Zsolt tartalékos helyet kaptak. Óriási siker ez a csapatnak és a hazai F1 e-sport közösségnek! Most számos megmérettetés vár a fiúkra, hogy jövőre ők is ott lehessenek a világ leggyorsabb e-sport pilótái között. Gratulálunk srácok és további sok sikert a csapatnak!

Itt láthatjátok a magyar event bejutást érő 9 körét:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: