DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Máris az élen az F1 Esports címvédője

Elkezdődött a virtuális F1-es szezon is, csütörtökön már a harmadik versenyt rendezték. A sorozat tavalyi győztese nem is kezdhetett volna ennél jobban, folytatódott a megkezdett menetelés.

A modern érában már nemcsak a valódi versenypályákon, hanem a virtuális valóságban is rendeznek Formula-1-es szezont. A 2021-es évad október 14-én indult el, rögtön két versennyel, a Bahreini és a Kínai Nagydíjjal. Csütörtök este aztán következett is a harmadik felvonás, Spielbergben.

A címvédő, a Mercedes-támogatott Jarno Opmeer már szerdán is jó formában volt, másnap pedig folytatta, ahol abbahagyta. Előbb megszerezte a pole-pozíciót a versenyre, majd egy magabiztos rajt után ki sem engedte a kezéből a győzelmet. Ugyan nem ő vezette végig a futamot – csapattársa, Dani Moreno az 5. körben az élre állt –, de a bokszkiállás után már az ő neve volt ott a leintésig az első helyen. Mögötte Frede Rasmussen lett a második, aki a rajt után hiába próbálta elkapni a hollandot, nem tudott igazán közel férkőzni hozzá. A harmadik Bari Boroumand lett, akinek ez az első dobogós helyezése.

A verseny nem volt teljesen eseménytelen, a Red Bull-pilóta Marcel Kiefer például megküzdött a társakkal, a dobogós Boroumanddal össze is ért, aminek következtében megsérült az első szárnya és elesett a pontszerzés lehetőségétől. Időközben az eső is elkezdett esni, de ennek jóval kisebb befolyásoló ereje volt.

Három futam után a bajnokságot egyéniben Jarno Opmeer vezeti 14 ponttal, míg a csapatok között a Mercedesnél az előny, 23 pont az Aston Martin előtt. A következő forduló október 27-én lesz, Nagy-Britanniában és Olaszországban, majd Belgiumban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: