DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

A felszabaduló domainek figyelése és megrendelése a gyakorlatban

A domainek figyelése szolgáltatás kifejezetten hasznos lehet a számunkra, hogyha vannak olyan domain nevek, amik komoly potenciállal bírnak az esetünkben. Amikor egy-egy ilyen név felszabadul, akkor instant módon értesülhetünk róla, ezáltal gyorsan léphetünk a megrendelés irányába is.

A cikkben részletesebben is felfedjük a domainek figyelése szolgáltatás működését, emellett pedig a megrendelés gyakorlati megvalósulását is megmutatjuk.

Miért érdemes figyelni a felszabaduló domaineket?

Létezik számos olyan domain név, amelyek tökéletesen passzolnának a termékeink vagy szolgáltatásaink nevéhez, a cégünk arculatához vagy a márkánkhoz. Amennyiben ezek a domain nevek használatban vannak, akkor meg van kötve a kezünk, nem tudjuk használni őket.

Akadnak azonban olyan esetek, amikor a domain tulajdonosa nem kívánja meghosszabbítani a domaint a lejárat után. Ilyenkor van egy 45 napos felmondási, illetve 60 napos törlés előtti parkolási időszak. Amikor ez lejárt, lépéseket tehetünk a kiszemelt domain név megrendelésének érdekében.

 https-__www.rackhost.hu_ - 2020 június - Cikk2



Milyen haszna van a domainek figyelése szolgáltatásnak?

Minden bizonnyal akad bőven teendőnk minden egyes nap, ezért arra már nem jut kapacitásunk, hogy rendszeresen ellenőrizzük a számunkra ideális domainek aktuális státuszát. A Rackhostnál elérhető domain nevek figyelése szolgáltatás egyfajta kényelmi funkciót lát el.

Merthogy előre beállíthatjuk, hogy pontosan milyen kulcsszavakkal kapcsolatos domainekre vagyunk kíváncsiak. Amikor a megadott kulcsszavakra releváns elnevezés szabaddá válik, arról automatikusan értesítést fogunk kapni.

Ennek köszönhetően nem marad más dolgunk, mint a levelezőrendszerünkbe küldött értesítést megnézni. Amennyiben a szabad státuszba kerülő domain név valóban komoly üzleti potenciállal kecsegtet, akkor pedig lépéseket tehetünk a rendelés irányába. Ennek a gyakorlati megvalósulását mutatjuk meg a következő pontban.

Hogyan történik egy felszabaduló domain név megrendelése?

Az úgymond felszabaduló domain nevekkel kapcsolatos igényünket licit formájában tudjuk leadni. Vagyis, ha találtunk egy számunkra kedvező nevet, akkor a rendelési igényünk kapcsán meg kell adnunk egy licitösszeget, amennyit a domain megér a számunkra.

A licitnek egyébként van egy kétezer forintos minimális összege. Hogyha a licit végeztével a mi ajánlatunk győzött, onnantól kezdve a korábban zárolt kreditünk fizetése történik meg, és rögvest használatba is vehetjük a frissen rendelt domain nevet.

A legjobb az egészben, hogy a domain figyelő szolgáltatással ez minimális figyelmet igényel csak a részünkről. Az előzetes beállításokat követően csak akkor kell akcióba lépnünk, amikor a kiküldött értesítőben kedvező domaint találtunk.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: