DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Leclerc-t megbüntették, Russellé a győzelem

Izgalmas hajrát hozott a virtuális Spanyol Nagydíj, George Russell már-már drámai győzelmet aratott, miután a virtuálisan eddig domináló Charles Leclerc-t megbüntették.

Komoly csatát vívott egymással a vasárnap esti virtuális Spanyol Nagydíjon Charles Leclerc és George Russell, de sokáig úgy tűnt, hogy ismét a Ferrari monacói klasszisa jöhet ki ebből győztesen - neki eddig nagyon megy az online térben, sorra hozta a győzelmeket az utóbbi hetekben. Russell hárommásodperces büntetést kapott pályalevágásért, ekkor már minden Leclerc kezére játszott - igaz, Russell előtte volt és próbálta kiautózni ezt a különbséget.

Az utolsó előtti körben azonban Leclerc-t is megbüntették, ezzel a pályán lévő helyzet lett a valódi, ebből pedig már nem lehetett felállni - Russell úgy nyerte meg a futamot, hogy végig ő volt a leggyorsabb, a pole-ból rajtolva ugyan visszaesett az ötödik helyre, de onnan feldolgozta magát az élre, majd kiharcolta a győzelmet. A futam után annyit mondott, hogy nincs hozzászokva a győzelmekhez, nagyon régóta történt már vele ilyen...

A harmadik helyre a korábbi F1-es pilóta, Esteban Gutierrez futott be, míg Alex Albon csak a negyedik helyet szerezte meg, miután a többiektől eltérő bokszstratégiát választott, ami nem jött be. Az ötödik helyet Nicholas Latifi, a hatodikat Anthony Davidson, a hetediket pedig Antonio Giovinazzi szerezte meg - a futballisták között Thibaut Courtois lett a legjobb (12.), míg Sergio Kun Agüero a 14. hellyel debütált.

Szerencsétlenül járt Lando Norris, akinek technikai hiba miatt fel kellett adnia a futamot.

A verseny összefoglalója ezen a linken, vagy a Youtube-ra átkattintva megtekinthető!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: