DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Előbb jöhet a 2020-as játék, mint a 2020-as szezon

A Codemasters bejelentette az F1 2020 játék piacra dobásának időpontját, és a benne található újításokat: 11. csapat, osztott képernyő, választható lerövidített szezon és Schumacher Deluxe Edition!

A játékfejlesztők szerencséjére a koronavírus az operációs rendszereket nem fertőzi, így a digitális világban zavartalanul folyhatott a munka a Formula-1-es játék legújabb verziója körül. A járvány azért a virtuális térben is elodázza néhány új játék kiadását, de az F1-gyel tartották az eredeti menetrendet, hiszen a pilóták által is népszerűsített online szimulátorversenyzés, az igazi nagydíjak hiánya miatt megnőtt az érdeklődés a játék iránt, ezt az esélyt pedig a fejlesztő Codemasters sem hagyhatta ki.

F12020_Benetton_94_16x9



Az F1 2020 július 10-én, pénteken válik elérhetővé, így pedig még az az egészen rendkívüli helyzet is előállhat, hogy az idei Formula-1-es játék korábban lát napvilágot, minthogy elkezdődne az idei bajnoki szezon. Ha a még a naptárban lévő, de szintén eléggé ingó helyzetű Francia Nagydíjat nem rendezik meg június 28-án, akkor bizony ez fog fennállni.

A Codemasters is beállt az F1 70. születésnapjának ünneplésébe, így több újdonságot ígér a játék legújabb kiadására – amely szokás szerint több platformon, Playstation4-en, Xbox-on, PC-n és most első alkalommal Google Stadián is játszható lesz.

Az alighanem legizgalmasabb újdonság az F1 2020 Schumacher Deluxe kiadása lesz, amivel a hétszeres világbajnok karrierjének állítanak emléket a fejlesztők – egy olyan évben, amelyben megvan rá az esély, hogy Lewis Hamilton beéri a legfőbb rekordjait. Ennek jegyében Schumacher karrierjének négy legendás autója is vezethető lesz: a Jordan 191, a Benetton B194, a Benetton B195 és a Ferrari F1-2000.

A fejlesztők az osztott képernyős játékmód visszatérését is ígérik, ami visszahozza a közösségi élményt az egy helyiségben játszók számára ezekben a bezártsággal telő időkben. A karriermód újítása pedig, hogy egy 11. csapattal nevezhetünk a bajnokságba, amit magunk építhetünk fel és igazgathatunk a gyárban zajló munkától a szponzorok felkutatásáig. Érdekes adalék, hogy már koronavírushoz igazított versenynaptárak szerint is futhatjuk a szezont: kiválaszthatjuk, hogy 10, 16 vagy 22 nagydíjból álljon-e a 2020-as évünk, és persze korábban ízlelhetjük meg az új hanoi és az átalakított zandvoorti pályát, minthogy a mezőny versenyt rendezne rajtuk.

Az előző évhez hasonlóan pedig az utánpótláskategória, a Formula-2 autói és pilótái is bekerültek az F1 2020-ba.

A kiadás napja tehát július 10.!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: