DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Végre Norris is begyűjtött egy virtuális győzelmet

A 20 éves F1-es szinte minden e-sport viadalon jelen van, eddig azonban nem termett számára sok babér. A Veloce Pro Series – egy új széria – futamán viszont domináns sikert szerzett.

Ha Lando Norrisról szó esett a tényleges futamok hiányát betöltő eddigi e-sport futamok kapcsán, akkor inkább balszerencséjéről írtunk: a hivatalos virtuális Bahreini Nagydíjon megszakadt a kapcsolata, a Redline-szériában pedig többször is összeütközött Max Verstappennel.

A vasárnap induló legújabb sorozatban, a Veloce Pro Seriesben aztán végre kijött neki a lépés, és uralta a valódi pilótákból és szimulátorosokból álló, iRacing platformon, túraautókkal zajló eseményt. Silverstone-ban pole-pozíciót szerzett a 25 perces első futamra, amelyet 10,935 másodperc előnnyel nyert meg. Az IndyCar-pilóta (idén DTM-be szerződő) Ed Jones volt mögötte a második, de hálózati problémák miatt lecsatlakozott, így az e-sportoló James Baldwin örökölte a pozíciót.



A 15 perces, fordított rajtrácsos második futam a horvát GT-pilóta, Martin Kodric elsőségével zárult. Norris a tizedik helyről indult, és már az első körben összeért Baldwinnal és Stoffel Vandoorne-nal. A két ellenfél megpördült, de Norris megúszta az esetet, így a második helyig menetelt. Sacha Fenestraz, a japán Formula-3-as bajnok szerezte mindkétszer a harmadik helyezést.

Nem Norris volt az egyetlen F1-es versenyző, a futamon indult Nicholas Latifi is, aki mindkétszer a mezőny hátsó traktusában végzett. Rajthoz állt még az ex-F1-es Esteban Gutierrez, a Haas tartalékpilótája, Louis Deletraz (két negyedik helyezést ért el), Antonio Felix da Costa a Formula-E-ből és David Schumacher a Formula-3-ból. A Veloce e-sport csapat tagja, Bereznay Dániel ezen a futamon nem szerepelt a szimulátorosok között.

A Veloce Pro Series teljes fordulója:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: