DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Egyéb

A WTCR is virtuális versenyeket tart, Michelisz az indulók élén

Az F1 és más szériák példáját követve a túraautó-világkupa is e-sporttal pótolja az elmaradt futamokat, valódi versenyzőkkel. A rajongók tíz WTCR-pilótával mérhetik össze magukat.

A WTCR-ben a koronavírus miatt az első két fordulót törölték Magyarországon és Németországban: a pillanatnyi helyzet szerint júniusban, Szlovákiában kezdődhet el a szezon. Az addig hátralevő két hónapnyi várakozást a túraautós széria is a friss trendnek megfelelően tölti ki: e-sporttal, valódi versenyzők részvételével.

A Eurosport Events és RaceRoom közreműködésével elindított virtuális szériában tíz WTCR-pilóta ellen, négy pályán vethetik be tudásukat a játékosok. A versenyzők között ott lesz a 2019-es szezon bajnoka, Michelisz Norbert, aki ismerten szimulátorozással kezdte pályafutását. De rajthoz áll a tavalyi fő ellenfél, Esteban Guerrieri is, továbbá Mikel Azcona, Nestor Girolami, Yann Ehrlacher, Kevin Ceccon, Tiago Monteiro, Niels Langeveld, Luca Engstler és Mat’o Homola.

 



„Alig több mint tíz éve még otthon ültem és arról álmodtam, hogy versenyautót vezethetek” – emlékezett vissza a kezdetekre Michelisz Norbert. „A családunk helyzetét figyelembe véve 18 évesen döbbentem rá, hogy valószínűleg nem fog sikerülni. De aztán mikor 21 voltam, meghívtak egy tesztre, amelyen először vezethettem versenyautót a játékban elért eredményeimnek köszönhetően. Évről évre sikerült magasabbra kúsznom. Magyarországról érkezve még a gyári ülés megszerzése is elképzelhetetlennek tűnt, nemhogy futamok megnyerése és a bajnoki címért folytatott küzdelem kétszer is.”

A próbálkozók egy hétig tartó time attack során kvalifikálhatnak a multiplayer futamra. Az első forduló – helyszíne a Hungaroring – kvalifikációja már ma délután indul, az online összecsapás április 6-án este lesz. Az érdeklődők itt találnak további hasznos információt a virtuális szériáról.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: