DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

A nap, amikor Bereznayról szól az autósport

Valós autóversenyek hiányában az űrt kitölteni próbáló virtuális versenyzésre koncentrált a száguldás világa az elmúlt hétvégén: Bereznay Dániel élete egyik legszebb pillanatának tartja, hogy a Norrisszal, Vandoorne-nal felvértezett mezőnyben diadalmaskodott.

Vasárnap a Veloce Esports szervezésében felállt a rajtrácsra a 10 F1-es csapat 20 virtuális pilótája, hogy F1 2019 játékon, mindenki a saját otthoni szimulátorában ülve lefussa a 29 körös Ausztrál Nagydíjat.

A mezőnyben voltak valódi autóversenyzők is, a Mercedes például egy igazi szupercsapattal, Stoffel Vandoorne-nal és Esteban Gutierrezzel állt ki, de Lando Norris is ott volt az egyik McLarenben. A szimulátorosok közül az Alfa Romeót képviselő Bereznay Dániel volt az egyik húzónév – a magyar versenyző a hivatalos virtuális F1-es bajnokság egyik élmenője, az elmúlt két évben előbb második, majd harmadik helyen zárta a szimulátoros szezont. Szakmabeli riválisait sem vehette félvállról, hiszen szintén kormányt ragadott például Jarno Opmeer, James Baldwin vagy Aarav Amin, míg a hírességek sorát gyarapította a belga labdarúgó-válogatott kapusa, Thibaud Courtois, aki szintén otthonosan mozog az F1-es e-sportban.

EK-HcfrXsAAIEgU



Bereznay a pole-ból indulva, végig vezetve megnyerte a 29 körös virtuális Ausztrál Nagydíjat, legközelebbi üldözői pedig szimulátoros riválisai, Opmeer, Tomek Poradzisz és Baldwin voltak. Győzelem egy olyan mezőnyben, amelyben jelenlegi és korábbi F1-esek is jelen voltak, komoly fegyverténynek számít, ráadásul valós események híján a Veloce Esports rendezvénye a megszokottnál is komolyabb publicitást kapott. Élőben 180 ezren kapcsoltak a YouTube-on és Twitchen közvetített virtuális futamra, a nézettségi adatok pedig azóta csak tovább nőnek. Még az esemény tető alá hozásában segédkező Jean-Eric Vergne is felhívta a figyelmet a győztes Bereznay teljesítményére saját közösségi oldalán.

„Hatalmas tehetségeket győztem le a virtuális és a valós világból” – írta a magyar versenyző a sikerét követően. „Ez volt életem egyik legjobb napja. Más nem tudja átérezni, mennyire jóleső ez az siker annak fényében, hogy honnan érkeztem. Nemcsak az eredmény a szürreális, hanem az is, hogy micsoda emberekkel vagyok körülvéve. Köszönöm mindenki támogatását, a Veloce Esportsnak pedig a kemény munkát. Hálás vagyok és megtisztelve érzem magam, hogy a kezdetektől részese lehetek ennek az izgalmas kalandnak. Nagy rajongója vagyok az autósportnak, ráadásul ugyanabba a nagy családba tartozhatok, amelyben a hőseim is ott vannak.”

A virtuális száguldás pedig nem áll le, a Veloce Esportsnak szándéka kitölteni a koronavírus okozta üresjáratot, s egyelőre az eredeti F1-es versenynaptár szerint haladva újabb hasonló eseményeket ír ki: ezen a hétvégén jön a virtuális Bahreini Nagydíj!

 

A virtuális Ausztrál Nagydíj végeredménye:

Clipboard01_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: