DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Kettős győzelmet szerzett Bereznay Dániel

Újabb három futammal folytatódott az F1 Esports széria, melyek közül az Alfa Romeo magyar pilótája kettőt is behúzott Spában és Monzában. A bajnokságot továbbra is a Ferrari újonca vezeti.

A virtuális F1-szezon harmadik fordulójának első felvonását a hockenheimi pályán a Renault versenyzője, Jarno Opmeer nyerte, aki második etapjában lágy abroncson előzte végig az ellenfeleket. a Red Bull-os Joni Tormala lett a második, a pontverseny éllovasa, David Tonizza Ferrarival a harmadik, Bereznay Dániel pedig a negyedik.

Spában Bereznay remekelt, és a tabella második helyezettjével, Frederic Rasmussennel együttműködve szélárnyék segítségével húzott el a többiektől, majd az Alfa Romeo és Red Bull szimulátorosai a hajrában lemeccselték a győzelmet. A 2018-as összetett második helyezett, Bereznay, akinek a korábbi hét futamon harmadik helyezés volt a legjobb eredménye, az utolsó körben kivitelezett előzéssel döntötte el a futam kimenetelét. Opmeer harmadik, Tonizza ötödik helyen végzett.



A magyar e-versenyző nem dőlt hátra, a nap utolsó futamán, Monzában újra győzött, egy bemutatkozó versenyző, a Red Bull-színekben szereplő Nicolas Longuet és Tonizza előtt. Az idén szenvedő kétszeres bajnok, Brendon Leigh Bereznay mögött második rajtkockából indult, végül megint be kellett érnie a hatodik helyezéssel.

Ami a pontversenyt illeti, két dobogója révén Tonizza továbbra is vezet (145 pont), Rasmussen (120 pont) és Opmeer (103 pont) is tartja korábbi pozícióját. A kiváló versenyeket teljesítő Bereznay viszont több pozíciót javítva negyedik 93 pontjával. A csapatok között Red Bull (163 pont), Renault (146 pont), Ferrari (145 pont) és Alfa Romeo (125 pont) a sorrend. A bajnokságból egyetlen forduló maradt hátra, december 4-én.

Az élő esemény teljes hosszában, három futammal:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: