DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

F1 Esports: Bereznay idén először a dobogón

Lefutották a virtuális Formula-1 következő három versenyét, az élen a Ferrari és Red Bull pilótájának párharca bontakozik ki. Bereznay Dániel a silverstone-i pályán harmadik lett a nap egyik legnagyobb előzésével.

Október 2-án megtartották a Formula-1 hivatalos e-sport szériájának második élő eseményét, újra három futammal. Büntetések változtatták meg az első, montreali verseny eredményét: Tino Naukkarinen (Williams), Frederik Rasmussen (Red Bull) és Cedric Thome (Renault) értek be az első három pozícióban, Naukkarinen azonban ütközés, Rasmussen a bokszutcai vonal átlépése miatt kapott időbüntetést, így Thome szerezte első győzelmét. A szezont gyengén kezdő kétszeres bajnok Brendon Leigh első 2019-es dobogóját, a második helyet örökölte.

A bajnokság újonc éllovasa, a ferraris David Tonizza gyengén szerepelt Kanadában, a Red Bull Ringen azonban ötből harmadik győzelmét szerezte Rasmussen előtt. A mezőny magyar tagja, az Alfa Romeó-s Bereznay Dániel itt ötödikként végzett. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

AMAZING BATTLE . David Tonizza and Daniel Bereznay go side-by-side at Silverstone during the F1 Esports Series! . #Formula1 #F1 #Esports #SimRacing #Silverstone

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés,

A harmadik futamon – a helyszín Silverstone – Marcel Kiefer (Racing Point) ünnepelhetett Rasmussen és Bereznay előtt. A tavalyi ezüstérmes szezonja első dobogóját szerezte, ráadásul a pole-pozícióból induló, csupán negyedikként végző Tonizzát megelőzve: a csatát még az F1-es Instagram is megosztotta.

Az egyéni bajokságot Tonizza 104 pontjával vezeti a 92 pontos Rasmussen előtt, a harmadik Opmeer 59 egységgel rendelkezik. Bereznay 38 pontjával a hetedik helyen található. A konstruktőrök között szoros az állás, a Red Bull 109, a Ferrari 104, a Renault 101 ponton áll.

Az élő esemény teljes hosszában, három futammal:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: